Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x22e4e533
Lente discussietopic :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Groningen.

28 Nov 2021 06:50:52

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 06:00:14

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 06:00:14

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Nov 2021 06:00:13

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

28 Nov 2021 05:59:54

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 05:59:54

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 05:59:53

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 05:59:53

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 23:00:33

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 23:00:33

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 22:59:53

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 22:59:51

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 22:02:13

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 22:02:13

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Nov 2021 22:02:13
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
24 februari 2010, 10:24 uur | Bericht #102349
Duidelijk te merken dat de dagen al weer veel langer zijn en er dus meer licht is. In de ochtend weer eerder licht (scheelt bij het wakker worden) en in de avond al niet meer donker bij het avondeten. Prettig altijd, krijg je weer een beetje het idee dat de lente er aankomt...

Over 4 maanden (eind juni) is het alweer de langste dag en de kortste nacht, vanaf dan gaan de dagen alweer korten...
Takenu
Lid
Woonplaats: Leuven, Belgie
Berichten: 617
Lid sinds: 28 jan. 2010
24 februari 2010, 10:44 uur | Bericht #102354
Dat er nu meer licht is, is inderdaad erg prettig. Die paar maanden dat het donker is als je van huis gaat en alweer donker is als je terug bent, gaan toch vervelen.

Overigens valt het me op dat GFS er heel lang voor nodig heeft om de hoge druk echt helemaal op te bouwen. Eerst komt er nog een heel stuk met een vage verdeling die nogal onzeker lijkt. De blokkade blijft wel aanwezig maar ik weet niet hoeveel die voorspelling waard is als er eerst nog een week onzeker weer komt. Bovendien lijkt het er op dat de opbouw van het hogedrukgebied t.o.v. de berekeningen van gisteren anderhalve dag is vertraagd, iets dat zelden een goed teken is.
Waarom deze advertentie?
Takenu
Lid
Woonplaats: Leuven, Belgie
Berichten: 617
Lid sinds: 28 jan. 2010
24 februari 2010, 12:48 uur | Bericht #102380
GFS06 geeft de opbouw van het hogedrukgebied weer wat eerder en overtuigender. Mooi. Warm hoeft het voor mij niet te worden, maar ik zou het erg op prijs stellen als de zon meer te zien is.
kat
Lid
Woonplaats: balen, Belgie
Berichten: 299
Lid sinds: 25 jan. 2010
24 februari 2010, 19:36 uur | Bericht #102501
Citaat van Takenu, woensdag 24 februari 2010, 12:48 uur GFS06 geeft de opbouw van het hogedrukgebied weer wat eerder en overtuigender. Mooi. Warm hoeft het voor mij niet te worden, maar ik zou het erg op prijs stellen als de zon meer te zien is.
vandaag is het goed meegevallen met de buien, als de zon erdoor komt voelt het toch echt heel lekker aan.
echt een gevoel van lente, ik ben benieuwd wat het volgende week wordt.
dat het zo blijft met die temperaturen ben ik ook wel een beetje bang voor, maar we gaan de goeie kant op.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 februari 2010, 15:47 uur | Bericht #102669
Kom maar op met die lente...

Nu het winterweer voorbij is, groeit het verlangen naar de lente. De vogels fluiten al volop, de natuur wordt weer een beetje wakker. Alleen het weer zit nog niet mee. De temperaturen mogen dan een stuk hoger zijn geworden, het is nog steeds bewolkt en bijna elke dag regent het wel een poosje. En de zon heeft nog steeds moeite om erdoor te komen.

Je zou het niet zeggen, maar in de luchtdrukverdeling die ons de laatste maanden zo vaak in winterweer onderdompelde, is maar weinig veranderd. Nog altijd zien we hogedrukgebieden aan de noordkant van de Atlantische oceaan en leven lagedrukgebieden zich uit boven het midden en zuiden van de oceaan, maar ook van Europa. Met soms dramatische gebeurtenissen tot gevolg, zoals de beelden van de afgelopen week vanaf Madeira nog lieten zien.

Op de kaartjes in dit verhaal is mooi te zien hoe de straalstroom ook de komende tijd een erg zuidelijke positie inneemt. Dat het in Nederland toch warmer is geworden, komt doordat de wind bij ons in de bovenlucht inmiddels alweer een tijdje uit het zuidwesten waait. De lagedrukgebieden uit het zuidwesten kunnen daardoor nu ook onze omgeving bereiken en nemen aan hun voorzijde elke keer weer nieuwe golven zachte lucht met zich mee.


De positie van de straalstroom vandaag (donderdag 25 februari) om 13 uur. Duidelijk is de zuidelijke positie te zien op de oceaan ter hoogte van Spanje. Bij ons komt het weer vanuit het zuidwesten.


Aan het aardoppervlak zijn de lagedrukgebieden te zien die het weer ook in onze omgeving in de greep hebben.

Wintergrens
Toch ligt de grens met de winterkou van voorheen niet eens zo heel ver ten noorden van Nederland. In delen van Denemarken vriest het nog en valt sneeuw, in Zweden is zelfs zoveel sneeuw gevallen dat het treinverkeer er op grote schaal hinder van ondervindt. In het verhaal van gisteren op deze site was al te zien hoe de Botnische golf de afgelopen weken in zijn geheel is dichtgevroren. En, hoewel de temperaturen er de komende dagen wel omhoog gaan, lijkt de winter in Scandinavië voorlopig nog wel even aan te houden.

Bij ons draait het om lagedrukgebieden. Vandaag passeerde er al een met enkele buien en een vlagerige wind. Een volgend lagedrukgebied krijgt het weer vanavond in de greep. Nieuwe regen trekt dan vanuit het zuiden het land binnen, morgen gevolgd door een gebied met buien. Morgenavond gaat het als klap op de vuurpijl ook even flink waaien, als de kern van het lagedrukgebied, net ten noorden van de Waddeneilanden langs, naar het oosten trekt. In de kustgebieden kan de zuidwestenwind dan tijdelijk krachtig of hard worden.


De straalstroom aanstaande zondag. De positie blijft onverminderd zuidelijk.

Weekeinde
Ook tijdens het komende weekeinde ontkomen we niet aan het wisselvallige weer. Zaterdag lijkt het vooral in het zuiden regenachtig te zijn als een storing over Frankrijk en België onder Nederland door trekt. Zondag trekt een actief lagedrukgebied over Frankrijk en België naar het noordoosten. Vooral aan de zuidkant ervan waait het hard. In het kustgebied van en in het noordwesten van Spanje en Portugal kan het zaterdag al tot stormweer komen. Zondag komen het binnenland van Frankrijk en het zuidoosten van België aan de beurt.


Aan het aardoppervlak komt zondag bij ons een actief lagedrukgebied dichterbij, dat boven Frankrijk en later ook Belgie veel wind brengt.


De verwachte ligging van de straalstroom op zaterdag 6 maart. Nog steeds erg zuidelijk... Ter hoogte van de Britse eilanden bouwt zich in de bovenlucht een hogedrukgebied op. In de Nederland waait de wind in de bovenlucht uit het noordoosten en wordt koudere lucht aangevoerd.

Bij ons lijkt het zondag met de wind nog mee te vallen. Omdat het lagedrukgebied een tamelijk zuidelijke koers volgt, blijft het sterkste deel van het windveld waarschijnlijk buiten onze landsgrenzen. Kleine verschuivingen kunnen evenwel veranderingen opleveren. De regen van het systeem komt er zondag wel in en dat in behoorlijke hoeveelheden. Later op de dag kan in het noorden (natte) sneeuw vallen, als een naar noordoost tot noord draaiende wind daar weer koudere lucht binnenblaast. Maar een terugkeer van de winter betekent dit niet.


Ook aan het aardoppervlak is op de weerkaarten voor zaterdag 6 maart een groot hogedrukgebied te zien, met in Nederland een noordoostelijke wind, maar hopelijk ook weer eens veel zon. De nachten verlopen koud met vorst.

Volgende week beter?
Begin volgende week lijkt het dan eindelijk een tijdje gedaan met de wisselvalligheid. Voor het eerst in lange tijd wordt de opbouw van een hogedrukgebied verwacht, dat vanaf woensdag en donderdag boven Scandinavië terecht moet komen. De eerste dagen (maandag en dinsdag) is er nauwelijks wind, komt de zon er beter door en verdwijnt de neerslag. De dagen daarna wordt met een aantrekkende noordoostelijke wind geleidelijk koudere lucht aangevoerd. In de nachten gaat het dan licht vriezen, maar overdag zouden we weleens van de zon kunnen profiteren, mocht die nu eindelijk echt gaan schijnen. Dan merken we dat er nu al heel wat meer straling het aardoppervlak bereikt dan in de donkere wintermaanden, resulterend in toch aangename temperaturen overdag. En ook in het nodige licht. We wachten het af.

Bron: Meteo Consult
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
25 februari 2010, 16:57 uur | Bericht #102692
Dat vind ik ook wel een prettig vooruitzicht. Zonnig! Het hoeft niet meteen 'warm' qua temperatuur, als die zon maar gaat schijnen. Heb echt een tekort aan licht. En omdat de dagen alweer langer zijn zal de temperatuur, zoals het bericht al zegt, al best leuk kunnen oplopen in de middag, in de zin van aangename temperaturen... en in de nacht nog een bietje vorst. Van dat lekkere gezonde frisse weer.
kat
Lid
Woonplaats: balen, Belgie
Berichten: 299
Lid sinds: 25 jan. 2010
25 februari 2010, 17:37 uur | Bericht #102715
Citaat van Twister, donderdag 25 februari 2010, 16:57 uur Dat vind ik ook wel een prettig vooruitzicht. Zonnig! Het hoeft niet meteen 'warm' qua temperatuur, als die zon maar gaat schijnen. Heb echt een tekort aan licht. En omdat de dagen alweer langer zijn zal de temperatuur, zoals het bericht al zegt, al best leuk kunnen oplopen in de middag, in de zin van aangename temperaturen... en in de nacht nog een bietje vorst. Van dat lekkere gezonde frisse weer.

ja de zon moet gaan schijnen is wat dat betreft nog niet veel geweest,
en inderdaad mocht het volgende week wat gaan vriezen s'nachts dan hebben we overdag misschien wel mooi weer ja,
toch zeker met dat hogedruk-gebied dat er aan komt

ik hoop wel dat die storm in het weekend wel wat gaat meevallen
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
25 februari 2010, 18:13 uur | Bericht #102723
Laat het volgende week maar vriezen 's nachts, zolang de zon overdag maar schijnt. We snakken allemaal naar meer licht en zonneschijn.
corro
Lid
Woonplaats: oosterwolde fryslan
Berichten: 192
Lid sinds: 24 okt. 2006
25 februari 2010, 18:59 uur | Bericht #102725
ik ben dr blij mee dat het warmer word het nadeel voor mij is dat ik mn vijver moet leegpompen beetje vanwege het vele smeltwater vd sneeuw...ik zit als bijrijder op de weg vandaag en zie schapen in verzopen weilanden staan hetgeen ik onbegrijpelijk vind..maar mischien onmacht vd boer ofzo..de plaatselijke sloten staan vol..ik verlang naar een zwoele zomer
dat je de hele dag buiten zit en later op de pc(hier dus) een onweer ziet naderen enthoushast naar buiten loopt,
en de buren die maar niet snappen "wat die gozer omhoog staart hahaha" maar later niet weten hoe ze hun hd camera moeten scherpstellen vd bliksems en tegen me roepen "je had gelijk!"
heerlijk is dat in je tuinstoeltje potje bier bbq en buitje zien komen

mensen het word genieten weer strax!
Takenu
Lid
Woonplaats: Leuven, Belgie
Berichten: 617
Lid sinds: 28 jan. 2010
25 februari 2010, 19:02 uur | Bericht #102727
Citaat van Isabelle, donderdag 25 februari 2010, 18:13 uur Laat het volgende week maar vriezen 's nachts, zolang de zon overdag maar schijnt. We snakken allemaal naar meer licht en zonneschijn.

Inderdaad. Gelukkig bieden de vooruitzichten vrij veel hoop op een zonnigere periode.
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 maart 2010, 18:55 uur | Bericht #105707
GFS laat al enkele runs flink hogere temperaturen zien op de lange termijn. Ook lijkt de drukverdeling aardig door elkaar geschud te worden: boven west Rusland blijft weliswaar de hoge druk aanwezig, maar deze is nu op de kaarten ook te vinden in zuid Europa, en dat is deze winter wel anders geweest! Ook de blijvende hoge druk boven Groenland is van de kaarten af:Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
8 maart 2010, 20:32 uur | Bericht #105692
Hmzzz, 15,16 of zelfs 17 graden. Dat klinkt lekker! Maar goed dat is nog even weg...
Buffell
Lid
Woonplaats: Gendringen (za-zo) Nijmegen (zo.avond - vrijdag)
Berichten: 1325
Lid sinds: 25 mei. 2009
8 maart 2010, 21:20 uur | Bericht #105767
Ah 18 graden. Heerlijk, de studentes hier komen dan weer in de rokjes en shirtjes naar de college's.
Welcome to the goodlife...
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 maart 2010, 21:49 uur | Bericht #105779
Hehe Denk dat we hier dan maar een lente discussietopic van maken, en hier nieuwe temp runs plaatsen enzo
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Takenu
Lid
Woonplaats: Leuven, Belgie
Berichten: 617
Lid sinds: 28 jan. 2010
8 maart 2010, 22:02 uur | Bericht #105785
Citaat van Maxim1110, maandag 8 maart 2010, 18:55 uur GFS laat al enkele runs flink hogere temperaturen zien op de lange termijn. Ook lijkt de drukverdeling aardig door elkaar geschud te worden: boven west Rusland blijft weliswaar de hoge druk aanwezig, maar deze is nu op de kaarten ook te vinden in zuid Europa, en dat is deze winter wel anders geweest! Ook de blijvende hoge druk boven Groenland is van de kaarten af:

Van mij mag de warmte (en met name de zon) ook wel komen. Nu is dat plaatje wel van 24 maart, en behalve 16 dagen vooruit ligt dat sowieso in de lente, dus dan zijn dergelijke temperaturen ook wel terecht
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
9 maart 2010, 00:27 uur | Bericht #105803
Citaat van Takenu, maandag 8 maart 2010, 22:02 uur Van mij mag de warmte (en met name de zon) ook wel komen. Nu is dat plaatje wel van 24 maart, en behalve 16 dagen vooruit ligt dat sowieso in de lente, dus dan zijn dergelijke temperaturen ook wel terecht
Nou inderdaad, als het zover is dan mag het ook wel een keer zo warm gaan worden! Lekkerrr...
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
9 maart 2010, 00:28 uur | Bericht #105804
Citaat van Maxim1110, maandag 8 maart 2010, 21:49 uur Hehe Denk dat we hier dan maar een lente discussietopic van maken, en hier nieuwe temp runs plaatsen enzo
Goed plan!
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 maart 2010, 08:22 uur | Bericht #105826
Deze is weer iets minder:
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
WimBaens
Lid
Woonplaats: Molenbeersel (N-O Belgisch Limburg)
Berichten: 1452
Lid sinds: 16 dec. 2009
9 maart 2010, 08:28 uur | Bericht #105828
En deze niet slecht vermits het warmste van de dag pas rond 15u bereikt wordt: | Gewijzigd: 9 maart 2010, 08:38 uur, door WimBaens
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
9 maart 2010, 10:05 uur | Bericht #105845
Citaat van WimB, dinsdag 9 maart 2010, 8:28 uur En deze niet slecht vermits het warmste van de dag pas rond 15u bereikt wordt:
Dat ziet er goed uit, nog een weekje weg, maar wie weet...
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
7 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 7 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.453 topics, welke bij elkaar 446.317 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.377 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
7 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2258 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2258, lezen 8 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden