Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Jan 2022 00:59:34

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 23:59:34

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 23:59:34

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 23:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gregg, TX; Harrison, TX; Panola, TX; Rusk, TX.

20 Jan 2022 22:27:05

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:55

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:55

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:55

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:53

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:53

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:53

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:53

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:53

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:52

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Jan 2022 21:59:52
Actueel
1 / 4

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 juni 2010, 14:40 uur | Bericht #122582
Omschakeling

Na een lange winter snakten veel mensen naar warmte en zon. Helaas verliep de lente daarna ook niet zo heel erg bijster met over het algemeen iets te lage temperaturen voor de tijd van het jaar en heel regelmatig buien of regen. Soms zaten er een paar hele mooie en bovendien warme dagen tussen – de hele maand april verliep zelfs warm, droog en zeer zonnig –, maar vooral in mei werden deze steeds vrij snel weer afgewisseld door een wisselvalligere en minder warme periode. De meteorologische zomer is op 1 juni al ingegaan en op 2 juni begon de zon volop te schijnen. Ook liep het kwik behoorlijk op met afgelopen dagen middagtemperaturen rond en landinwaarts veelal ruim boven 20 graden. In het weekend wordt het in het binnenland zelfs zomers warm met lokaal 27 graden. Kort daarna worden warmte en zon verdreven door minder warme lucht en bovendien enkele regen- en onweersbuien.

Het zomerse weer van dit moment hebben we te danken aan een hogedrukgebied bij ons in de buurt. Deze koppelt zich zaterdag aan een hogedrukgebied boven Noorse Zee en een ander deel koppelt zich juist los van dit geheel en trekt geleidelijk richting het oosten. Een lagedrukgebied met de bijbehorende storingen ziet vanaf dan kans om onze kant op te komen en dat is dan ook de omslag van het zomerse naar een wisselvalliger weertype.


Het is momenteel zonnig en warm. De stranden en lokale meertjes worden dan ook alweer volop bezocht.

Koufront
Vanuit het westen trekt in de loop van zondagmiddag en – avond een storing het land in en met dan nog steeds die hoge temperaturen groeien de buien in korte tijd uit tot zeer stevige buien, soms ook met onweer. Aan de achterzijde van die storing bevindt zich ook minder warme lucht, dus het wordt na het weekend niet alleen een stuk wisselvalliger, ook gaan de kwikstanden weer een tandje omlaag. Heel koud wordt het zeker niet, want de wind draait van het noorden naar het zuidwesten tot zuiden en daarmee wordt nog steeds vrij zachte lucht aangevoerd. We komen dan landinwaarts nog net op 20 graden uit en langs de kust wordt het zo’n 17 graden.

Klimatologisch gemiddelde
Kijken we puur naar de klimatologie, dan zou het in deze periode van het jaar een graad of 19 horen te zijn. Op veel plaatsen zitten we daar begin juni al ruim boven. Voor het merendeel van de mensen een genot natuurlijk, maar zo normaal zijn die temperaturen voor dit moment helemaal niet. We worden af en toe even vorstelijk verwend met deze zomerse kwikstanden, maar ook na het weekend is er wat de temperatuur betreft zeker geen reden tot klagen. We lopen dan mooi op schema, maar omdat we snel gewend raken aan de hoge middagtemperaturen, valt het voor het gros van de Nederlanders dan toch ineens weer tegen.


In de eerste dagen van juni is er nog geen druppel regen gevallen. De akkers worden dan ook door de boeren zelf van water voorzien. Na het weekend komt daar verandering in. Foto: Jannes Wiersema.

Neerslag
Kijken we naar de neerslaghoeveelheden in de maand juni, nemen deze ineens een flink stuk toe ten opzichte van de lentemaanden daarvoor. In de lente regent het over het algemeen met een lage intensiteit, er valt dan niet al te veel regen, maar wel met een vrij lange duur. In de zomer regent het minder vaak, maar zijn de buien vaak heviger en valt er dus toch meer neerslag dan in de lente. Zeker wanneer de nog vrij koele zeelucht de warmere lucht landinwaarts probeert te verdrijven, kan er in deze maand een flinke plens hemelwater vallen. Ook heftige onweersbuien zijn dan niet ongewoon met hagel en windstoten. Over het algemeen telt de maand juni 4 a 5 onweersdagen en gemiddeld valt er zo’n 70 millimeter regen. We zijn natuurlijk nog maar 4 dagen ver in deze junimaand, maar tot nu toe is nog geen druppel regen gevallen. Daar komt na het weekend wel verandering in.

Voorgaande jaren
De negatieve gedachte die bij veel mensen opsteekt zodra het wordt ‘kouder’ of ‘regen’ valt, heeft vooral te maken met de voorgaande jaren. Vorig jaar en ook diverse jaren daarvoor hadden we prachtige lentes met veel zon en warmte. In een korte tijd zijn wij daar inmiddels aan gewend geraakt en nu het voorjaar dit jaar even wat minder zonnig en warm uitpakt, zijn we met z’n allen al snel ontevreden. Maar zoals u hebt kunnen lezen, is dat helemaal niet nodig. We volgen de klimatologische lijn dit jaar juist beter dan andere jaren.

Bron: Meteo Consult, KNMI
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juni 2010, 11:44 uur | Bericht #123170
Kans op onweer met hagel en windstoten.

Er komt vanmiddag een einde aan het mooie weer van de voorbije dagen. Het wordt vandaag zwoel met in de namiddag kans op onweer met hagel en windstoten. Door het onweer dat over België gaat trekken, zal er zondag minder ozon in lucht zitten. De kans bestaat evenwel dat de informatiedrempel voor ozon in het centrum en oosten van het land wordt overschreden. Dat meldt de intergewestelijke cel voor het leefmilieu (IRCEL).In het noordwesten, waar er nu al bewolking is, zullen de concentraties niet hoger oplopen dan 120 microgram/m3. In het centrum en het oosten en de regio's waar het zonnig blijft, zullen de concentraties hoger zijn, met gemiddelde waarden tussen 120 en 160 microgram/m3.

In Limburg kan het vandaag nog tot 27 graden worden, op de stranden bedraagt de temperatuur 18 graden. Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk aan droger. Volgende week ziet het weer er alvast minder fraai uit. De temperatuur moet aan graden inboeten en tot vrijdag is er iedere dag kans op regen.

Bron: Hln | Gewijzigd: 3 februari 2017, 08:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juni 2010, 11:52 uur | Bericht #123185
Zware buien op komst.

Zware regen- en onweersbuien gaan vandaag de warme lucht verdrijven. Weerplaza verwacht dat de eerste onweersbuien tussen 11 en 12 uur Zeeland bereiken en zich daarna in de middag en avond verplaatsen naar het oosten en noordoosten van het land. Tijdens de buien is niet alleen stevig onweer mogelijk, ook kan het hagelen en bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen. Vooral in de namiddag en avond wordt ook de kans op forse windstoten groter.

Meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza geeft aan dat de buien zich op de grens van warme en koele lucht bevinden. ''Juist door de grote verschillen in temperatuur kunnen de buien vandaag zeer stevig uitpakken. Het is dan ook verstandig om de berichten goed te volgen, met name bij activiteiten waar schuilen niet snel mogelijk is, zoals een boswandeling of watersport. Om 09.45 uur was het 25 graden in Brabant. Vanmiddag wordt het 28 graden, maar na de buien daalt het kwik naar 18 graden. Die verandering gaat dus gepaard met stevige regenbuien en onweer.''

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juni 2010, 14:34 uur | Bericht #123374
Weer zet streep door afscheid Scholtenhuis.

De geplande videopresentatie van het Scholtenhuis gaat vanavond (zondag) niet door in verband met de slechte weersvoorspellingen.

Op de Grote Markt zou op drie grote schermen de rol van het Scholtenhuis in de Tweede Wereldoorlog getoond worden als een afscheid van de laatste restanten van het hoofdkantoor van de Sicherheitsdienst. De fundamenten zijn na de sloop 65 jaar blijven liggen, maar moeten nu wijken voor de nieuwe oostwand.

De videopresentatie wordt verplaatst naar een andere dag.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 juni 2010, 18:59 uur | Bericht #123671
Minitornado richt aanzienlijke schade aan in regio Luik

De hulpdiensten van Luik hebben deze namiddag verschillende oproepen gekregen na een kleine tornado die over de stad en de regio trok. De oproepen hadden vooral betrekking op bomen die op de weg lagen, weggewaaide dakpannen, dakgoten. In Esneux was een boom op een huis gevallen. De takken vielen door de ruiten de woning binnen. Er zijn geen gewonden, de schade is aanzienlijk.

Bron: Hln
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.482 topics, welke bij elkaar 446.621 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.393 leden.
Het nieuwste lid is marl127.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4889 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4889, lezen 23 mensen het topic "Winter discussietopic 2017/2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden