Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:56

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:53

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:52

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:52

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:51

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:50

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:49

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:48

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:47

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 18:59:46

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 17:59:57

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 17:59:56

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 17:59:56

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 17:59:56

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Jan 2022 17:59:55
Actueel
1 / 4

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
7 juni 2011, 14:48 uur | Bericht #241870
Totale maansverduistering op woensdag 15 juniWoensdagavond 15 juni a.s. komt de volle maan op tijdens een maansverduistering. De maan beweegt dan precies door de schaduw van de aarde en neemt een rode kleur aan. Een bijzonder natuurverschijnsel dat de moeite waard is om te gaan bekijken. De maansverduistering begint tegen half negen, maar dan is het nog licht en is de maan nog niet op. Tegen half tien is de maan helemaal in de schaduw van de aarde getreden en is de verduistering totaal, maar dan nog staat de maan 4,5 graad onder de horizon. Terwijl de zon ondergaat, kruipt de maan echter langzaam van onderaf naar de horizon.


Een rode bol aan de horizon
Pas om kwart voor tien verschijnt de maan aan de zuidoostelijke horizon. Omdat het nog niet donker is, kan het even duren voordat de donkerrode tot gelige bol goed te zien is. Naarmate het meer gaat schemeren, wordt de verduisterde maan beter zichtbaar. Omdat de maan zo laag staat, zal hij extra groot lijken. Dat maakt het nog indrukwekkender! Wel heeft u een vrije horizon nodig om hem te kunnen zien. Ga daarom bij helder weer naar een plek op het platteland met een vrij uitzicht op de zuidoostelijke horizon. Of zoek een hoog punt op in uw omgeving, zoals bovenin een hoog gebouw. Na de opkomst van de maan duurt de totale verduistering nog ruim een uur. Om 23.03 uur zult u aan de rechterbovenkant van de maan een helder randje zien verschijnen, veel feller dan de rest van de donkere maan. Dat is het einde van de totaliteit. Het eerste stukje van de maan treedt nu uit de aardschaduw. Dit lichte stukje wordt langzaam groter en na een half uur is meer dan de helft al uit de schaduw tevoorschijn gekomen. Om 0.02 uur is de maan weer helemaal verlicht. De maan staat dan slechts 11 graden boven de horizon.

Ook al is de maan weer helemaal zichtbaar, toch is de verduistering nog niet helemaal over. De aarde bevindt zich nog in de zogenaamde bijschaduw van de aarde. De aarde houdt dan nog een deel van het zonlicht tegen. Zou u op de maan staan, dan zag u dat de zon voor een deel bedekt was door de aarde. Toch is het zonlicht al zo fel dat het nauwelijks op zal vallen dat de maan nog steeds iets donkerder is dan normaal. Om 1.02 uur is de maan ook uit de bijschaduw getrokken en is de verduistering helemaal voorbij.

Vulkaanuitbarstingen
De kleur van de totaal verduisterde maan kan sterk variëren. De ene eclips is donkerder dan de andere. Dit heeft te maken met de toestand van onze atmosfeer. Zijn er bijvoorbeeld veel vulkaanuitbarstingen geweest, dan zit er veel stof in de atmosfeer. Omdat de dampkring dan minder licht doorlaat, krijgt de maan een donkerrode tot bruine kleur. Is de atmosfeer helderder, dan neigt de kleur meer naar oranje of kopergeel. Omdat de maan tijdens deze verduistering vrij laag staat, zal de kleur meer naar rood neigen door de breking van het maanlicht door de atmosfeer.

Waar en hoe kijken
Om een maansverduistering te bekijken heeft u geen grote telescoop nodig. Het verschijnsel is indrukwekkend genoeg om met het blote ook en eventueel een verrekijker te bekijken. Beschikt u over een telescoop, dan is het leuk om te zien hoe aan het eind van de totaliteit individuele kraters uit de schaduw komen. Een maansverduistering is overal te zien waar de maan op dat moment aan de hemel staat. U hoeft er dus meestal niet voor op reis. Maar omdat de maan bij deze verduistering zo laag staat, moet u wel zorgen voor vrij uitzicht op de zuidoostelijke horizon, door bijvoorbeeld naar het platte land te gaan of te kijken vanaf een hoog gebouw.

Zelf foto's maken
Deze verduistering bij opkomst van de maan is waarschijnlijk erg fotogeniek. Probeer eens om er een mooie foto van te maken. Zet uw camera wel op statief omdat er langere belichtingstijden nodig zijn. Gebruik de telestand van de zoomlens van uw camera of een goede telelens om de maan groter in beeld te krijgen. De rode maan boven de horizon moet zo een mooi plaatje opleveren. Gebruikt u een echt lange telelens (groter dan 300 mm) of een telescoop, dan kunt u de maan vrij in beeld krijgen. Maar door de lage maanstand zal het beeld niet zo heel scherp zijn. Zet een compactcamera zo mogelijk op het programma voor nachtfoto's. Bij spiegelreflexcamera's kunt u de belichting het beste bepalen in het midden van het beeld en daar de maan plaatsen. Met een moderne digitale camera kunt u op het scherm snel controleren of de automatische belichting goed is en zo mogelijk handmatig langer of korter belichten.

Bron: Stichting de koepel | Gewijzigd: 12 mei 2017, 11:02 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Michel
Lid
Woonplaats: Zwijndrecht
Berichten: 125
Lid sinds: 26 jul. 2006
7 juni 2011, 15:55 uur | Bericht #241890
Citaat van Shadow112, dinsdag 7 juni 2011, 13:48 uur Ook al is de maan weer helemaal zichtbaar, toch is de verduistering nog niet helemaal over. De aarde bevindt zich nog in de zogenaamde bijschaduw van de aarde

Dat moet natuurlijk zijn: De MAAN bevindt zich nog in de zogenaamde bijschaduw van de aarde
Waarom deze advertentie?
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
7 juni 2011, 20:08 uur | Bericht #242059
Citaat van Michel, dinsdag 7 juni 2011, 15:55 uur Dat moet natuurlijk zijn: De MAAN bevindt zich nog in de zogenaamde bijschaduw van de aarde

Het ontstaan van een maansverduistering
Bij een maansverduistering, of maaneclips, staan de Zon, de Aarde en de Maan op een rij, in die volgorde. De Aarde staat dus tussen de Zon en de Maan in, waardoor de schaduw van de Aarde op de Maan kan vallen. Merk op dat wanneer de Aarde tussen de Zon en de Maan in staat, het altijd Volle Maan is (zie Hoe ontstaan de fasen van de Maan?). Een maansverduistering kan dus alleen plaatsvinden bij Volle Maan, maar niet iedere Volle Maan levert ook een maansverduistering op. Dit komt doordat de baan van de Maan om de Aarde een hoek van 5,14° maakt met de ecliptica. In de meeste gevallen zal de Volle Maan dus enkele graden boven of onder de aardschaduw staan. De diameter van de aardschaduw (de penumbra) is ongeveer 2,5° en wanneer Volle Maan meer dan ongeveer 1,25° van de ecliptica gebeurt, vindt dus geen maansverduistering plaats. Dit gebeurt alleen wanneer Volle Maan plaatsvindt dicht bij een van de knopen.

Wanneer de aardschaduw inderdaad op de Maan valt is er dus sprake van een maansverduistering of eclips. Aangezien de Maan om de Aarde draait, beweegt de Maan langzaam in de aardschaduw en wordt steeds donkerder, totdat de Maan het meest direct achter de Aarde staat. Dit is het maximum van de verduistering. Na het maximum beweegt de Maan gewoon door en dus weer langzaam uit de schaduw, zodat de Maan weer minder donker wordt, totdat de verduistering voorbij is en de Maan weer helemaal verlicht (zie ook de animatie in Figuur 1). Voor iemand die op de Maan staat, schuift de Aarde langzaam steeds verder voor de Zon, zodat (een deel van) het zonlicht (een deel van) het maanoppervlak niet meer kan bereiken. Na het maximum schuift de Aarde weer voor de Zon vandaan en wordt het weer lichter. Dit kan op twee manieren gebeuren:
De Zon is tijdens het maximum gedeeltelijk bedekt door de Aarde (voor een waarnemer op de Maan). In dit geval valt er nog zonlicht op de Maan, maar minder dan anders. We zeggen dat de Maan in de halfschaduw of bijschaduw van de Aarde staat. De Maan dus een beetje donkerder dan anders, maar niet erg veel. We noemen dit een maansverduistering in de bijschaduw.

De Zon is tijdens het maximum helemaal bedekt door de Aarde (voor een waarnemer op de Maan). Er valt dus geen direct zonlicht op de Maan en we zeggen dat de Maan in de slagschaduw of kernschaduw van de Aarde staat. De Maan ziet er veel donkerder uit dan bij een verduistering in de bijschaduw. We noemen dit een maansverduistering in de kernschaduw.

Voor elk van deze twee typen maansverduistering zijn weer twee onderverdelingen denkbaar, afhankelijk van of de Zon overal op (de voorkant van) de Maan bedekt wordt, of alleen in sommige gebieden op de Maan. Het eerste geval noemen we een totale maansverduistering (de totale Maan wordt verduisterd), het tweede geval noemen we een gedeeltelijke maansverduistering (alleen een gedeelte van de Maan wordt verduisterd). In totaal zijn er dus vier typen maansverduistering:

een gedeeltelijke verduistering in de bijschaduw

een totale verduistering in de bijschaduw

een gedeeltelijke verduistering in de kernschaduw

een totale verduistering in de kernschaduw (vaak kortweg 'totale maansverduistering' genoemd)

De eerste is het minst indrukwekkend (en soms nauwelijks zichtbaar), de laatste is het meest indrukwekkend. Een totale maansverduistering in de kernschaduw is ook de enige vorm van maansverduistering waarbij de Maan duidelijk rood wordt. Die rode kleur wordt dus veroorzaakt door de kernschaduw van de Aarde, die ook wel umbra wordt genoemd (Latijn voor schaduw). De halfschaduw heet penumbra.

Bron: Hemel.waarnemen

-----------------------------------------------
Je hebt dus gelijk. Maar hoop nog wel een foto'tje te kunnen schieten dan. Al zal het moeilijk worden iets echt heel moois te pakken met mijn simpele camping camera.
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
pyro
Lid
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 721
Lid sinds: 11 jul. 2010
7 juni 2011, 20:33 uur | Bericht #242085
nu maar hopen op een heldere avond/nacht!
gelieve geen onweer deze nacht!
Volg pyropix stormchase videos op http://www.facebook.com/pyropixvideos
Woonplaats: ijmuiden, noord holland
Berichten: 1257
Lid sinds: 30 jan. 2008
7 juni 2011, 21:50 uur | Bericht #242181
Jammer, heb liever zonsverduistering, die maansverduisteringen worden saai
bekijk mijn website, klikje hier... Canon eos: Canon EF:1DmkIIN - 17-40 f4 L1DmkIII - 24-105 f4 L IS5DmkII - 100mm f2.8 L IS40D - 70-200 f2.8 L ISCanon 580 EX II x3 Cactuc v4
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
7 juni 2011, 21:56 uur | Bericht #242202
Goede tip, schitterend verschijnsel dit. Zoals Pyro terecht zegt; maar even geen onweer dan!
danny90
Lid
Woonplaats: Zeeland, Domburg
Berichten: 249
Lid sinds: 8 jun. 2009
7 juni 2011, 22:31 uur | Bericht #242306
nice, kzal is kijken of ik hem mooi op de plaat kan krijgen woensdagavond!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 juni 2011, 15:20 uur | Bericht #244683
Maansverduistering zichtbaar?

Ieder jaar komen zo’n 2 tot 3 en soms zelfs 4 maansverduisteringen voor. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen totale en gedeeltelijke verduisteringen. Woensdagavond is de maansverduistering in ons land volledig. Het is nog wel de vraag of we dit kunnen zien. Er ligt namelijk een storing in de buurt en de bijbehorende bewolking kan roet in het eten gooien. In ons zonnestelsel draait de aarde om de zon. De maan doet dat op zijn beurt in een baan om de aarde. De zon is een ster en geeft zelf licht. De maan doet dat niet. Toch staat die maan in het donker vaak als een lichtbron aan onze horizon. Het is dan echter niet de maan zelf die licht geeft, maar het licht van de zon dat door de maan gereflecteerd wordt.

4.png
Bij een zonsverduistering staat de maan tussen de zon en de aarde waardoor het zonlicht de aarde niet kan bereiken.

3.png
Bij een maansverduistering ligt de aarde tussen de zon en de maan in. De maan komt dan in de schaduw van de aarde.

Kernschaduw en bijschaduw
Met de hierboven beschreven banen van de aarde en de maan kan het voorkomen dat ze tijdelijk in elkaars verlengde komen te staan. Hierdoor kunnen zowel een zon- als een maansverduistering voorkomen. Bij een zonsverduistering staat de maan tussen de aarde en de zon in. De maan schermt dan het zonlicht af voor de aarde. Bij een maansverduistering is het anders. De aarde ligt dan tussen de zon en de maan. Het gevolg is dat de maan in de schaduw van de aarde komt en geen of minder zonlicht ontvangt. We onderscheiden hier de bijschaduw (ook wel penubra genoemd) en kernschaduw (umbra). Ligt de maan in de bijschaduw dan ontvangt deze minder licht dan anders en is deze iets donkerder dan normaal. In de kernschaduw ontvangt de maan helemaal geen licht meer.

Donker rode kleur
Je zou dan verwachten dat de maan helemaal verdwijnt. Dat is niet zo, bij een totale maansverduistering krijgt de maan namelijk een donker rode kleur. Dit wordt veroorzaakt door andere lichtgolven in het heelal die de maan nog wel kunnen bereiken. We maken hierbij onderscheid tussen lichtgolven met een korte en een lange golflengte. Kortgolvige lichtgolven geven blauw licht en langgolvige rood. In het geval van een volledige maansverduistering weten met name de langgolvige lichtgolven de maan nog wel te bereiken en dat is de verklaring voor de donkere rode kleur. Komende woensdag komt de maan volledig in de kernschaduw van de aarde te liggen. Er is sprake van een totale maansverduistering. De verduistering start al aan het begin van de avond, rond half 8. Omdat het dan nog niet donker is, kunnen we het begin niet zien. Het hoogtepunt van de maansverduistering is rond kwart over 10. Om één uur ’s nachts is het voorbij.

1.gif
Woensdag krijgen we namelijk een schampschot van een warmtefront.

2.gif
En donderdag trekken twee troggen en een koufront voorbij.

Bewolking mogelijk zichtbeperkend
Van het merendeel van de verduistering kunnen we getuige zijn. Mits bewolking geen roet in het eten gooit natuurlijk. En dit laatste is nog maar zeer de vraag. Er liggen namelijk storingen in de buurt. Woensdag krijgen we een schampschot van een warmtefront en donderdag volgt de passage van een koufront. Al met al betekent dit dat we woensdag naast zon zeker ook bewolking hebben. In het zuiden kan die bewolking zelfs dik genoeg zijn voor een paar spatten regen. Hoe dit alles precies gaat verlopen is momenteel nog onzeker. Het zal vooral afhangen van de timing van de storingen die Nederland passeren.

Bron: Meteo Consult
Richardus
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1294
Lid sinds: 27 jun. 2009
12 juni 2011, 19:34 uur | Bericht #244723
Afwachten of de wolken wegblijven, dan fiets ik zeker even de stad uit! Dank voor de info!
Woonplaats: Gouda
Berichten: 263
Lid sinds: 6 jun. 2010
12 juni 2011, 20:46 uur | Bericht #244740
leuk om te weten als het helder is ga ik het zeker ff bekijken
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juni 2011, 10:14 uur | Bericht #245083
Morgen volledige maansverduistering

Morgenavond 15 juni is voor veel amateur-astronomen in Europa weer een hoogdag. Die avond vindt er immers een totale maansverduistering plaats, melden volkssterrenwachten Urania en Mira op hun website. Als het weer helder genoeg is, zal de helderrode maanschijf te zien zijn laag in het zuidoosten van de hemel. De maansverduistering start woensdag om 20.23 uur. Het hemellichaam zit dan echter nog onder de horizon, waardoor de eclips dus nog niet waargenomen kan worden.Anderhalf uur later, om 21.53 uur, komt de maan op in het zuidoosten van de hemel. Ze is dan al volledig verduisterd. Om 22.13 uur is de maansverduistering totaal. Die totale eclips eindigt om 23.03 uur. Om 24 uur zou de maan opnieuw volledig te zien zijn. Zelfs tijdens een totale maansverduistering is de maan meestal nog min of meer duidelijk zichtbaar, hoewel de aarde op dat ogenblik wel degelijk tussen zon en maan staat en dus het rechtstreekse zonlicht blokkeert, zegt Mira. 'Dat komt omdat het zonlicht dat rakelings langs de aarde scheert door onze dampkring lichtjes wordt afgebogen, waardoor toch nog het nodige zonlicht de maan onrechtstreeks bereikt.'

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 667
Lid sinds: 14 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juni 2011, 12:11 uur | Bericht #245115
mooie plek zoeken voor foto's ...:D

Hopelijk niet al te veel bewolking:D
TwitterFotoFanatic WebsiteStormchase team Arnhem ****Get out of my way!! I have a storm to catch!!****
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 juni 2011, 12:15 uur | Bericht #245116
Citaat van Fanatic (Arnhem), dinsdag 14 juni 2011, 12:11 uur mooie plek zoeken voor foto's ...:D Hopelijk niet al te veel bewolking:D
Yes, heb hier wel een mooi spotplekje in de buurt op het Zuidoosten dus ik ga ook maar eens een poging wagen foto's te maken of in ieder geval het fenomeen te bekijken. Zou mooi zijn als de atmosfeer wat rustig is en er geen bewolking is idd.
Woonplaats: Gouda
Berichten: 946
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juni 2011, 13:13 uur | Bericht #245131
Ga 100% een kijkje nemen, maar, ik heb geen compas, dus hoe kom ik erachter waar in hemelsnaam de zuidoostelijke horizon is? (Neem bijvoorbeeld de N208 tussen Stolwijk en Gouda, daar ga ik staan aangezien ik daar echt alle richtingen op kan kijken, maar met maar 3x zoom schiet t niet op zo.)
Mijn website: http://www.rfgfotografie.nl. Hier vind u alle foto's die ik maakt omtrent incidenten. Maar ook soms omtrent slecht weer of vliegtuigen terug.
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 juni 2011, 14:39 uur | Bericht #245138
Citaat van Herdervriend, dinsdag 14 juni 2011, 13:13 uur Ga 100% een kijkje nemen, maar, ik heb geen compas, dus hoe kom ik erachter waar in hemelsnaam de zuidoostelijke horizon is? (Neem bijvoorbeeld de N208 tussen Stolwijk en Gouda, daar ga ik staan aangezien ik daar echt alle richtingen op kan kijken, maar met maar 3x zoom schiet t niet op zo.)
Even checken waar de zon normaal op gaat en onder gaat bij jou daar. De zon gaat onder in het Westen. En rond deze tijd in juni is dat rond 22:00 uur. De maansverduistering begint (het deel vanaf dat we het kunnen zien) ook rond die tijd dus als je iets eerder op de juiste plek bent en je hiermee oriënteert moet het lukken het zuidoosten te bepalen. Daar waar de zon onder gaat, een kwart naar link en je hebt zuid, en dan nog een een stukje verder en tadaaaaa!
Woonplaats: Smilde, Drenthe
Berichten: 1662
Lid sinds: 21 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juni 2011, 14:39 uur | Bericht #245139
Hou dit in de gaten, de zon gaat ongeveer onder in het NW dus ff omdraaien en je kijkt naar het ZO. Hoop ook dat het onbewolkt blijft. | Gewijzigd: 14 juni 2011, 14:40 uur, door arjanbruggink
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 juni 2011, 14:40 uur | Bericht #245140
Citaat van Tyshane, dinsdag 14 juni 2011, 14:39 uur Even checken waar de zon normaal op gaat en onder gaat bij jou daar. De zon gaat onder in het Westen. En rond deze tijd in juni is dat rond 22:00 uur. De maansverduistering begint (het deel vanaf dat we het kunnen zien) ook rond die tijd dus als je iets eerder op de juiste plek bent en je hiermee oriënteert moet het lukken het zuidoosten te bepalen. Daar waar de zon onder gaat, een kwart naar link en je hebt zuid, en dan nog een een stukje verder en tadaaaaa!

Overigens denk ik dat als het helder is en je een gloeiende rode bol ziet, dat dat al het één en ander duidelijk maakt!

Even paar kaartjes van hoge bewolking rond 18:00Z (20:00) & 21:00Z (23:00), wellicht dat het westen wat kan zien...

Rmgfs3610.jpg
Rmgfs3910.jpg | Gewijzigd: 14 juni 2011, 14:51 uur, door Tyshane
pyro
Lid
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 721
Lid sinds: 11 jul. 2010
14 juni 2011, 20:17 uur | Bericht #245200
@ tyshane

Heb jij een link voor mij waar ik morgen kan checken hoe het waar in nederland met de bewolking staat?
Voor mij een belangrijk project om dit schouwspel er op te krijgen, daar wil ik wel voor reizen
Volg pyropix stormchase videos op http://www.facebook.com/pyropixvideos
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
14 juni 2011, 20:32 uur | Bericht #245202
Citaat van pyro, dinsdag 14 juni 2011, 20:17 uur @ tyshane

Heb jij een link voor mij waar ik morgen kan checken hoe het waar in nederland met de bewolking staat?
Voor mij een belangrijk project om dit schouwspel er op te krijgen, daar wil ik wel voor reizen

Zie pb!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
14 juni 2011, 20:38 uur | Bericht #245204
Citaat van pyro, dinsdag 14 juni 2011, 20:17 uur Heb jij een link voor mij waar ik morgen kan checken hoe het waar in nederland met de bewolking staat?
Voor mij een belangrijk project om dit schouwspel er op te krijgen, daar wil ik wel voor reizen


Pak deze link http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsgfsmeur.html en dan "Bodendruck + Hohe Wolken/Bodendruck + Mittelhohe Wolken/Bodendruck + Tiefe Wolken

Hier de gezamelijke bewolking (hoog/middel en laag) van GFS

1.gif

2.gif | Gewijzigd: 14 juni 2011, 21:02 uur, door Verwijderde_gebruiker_01
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.482 topics, welke bij elkaar 446.624 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.393 leden.
Het nieuwste lid is marl127.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2177 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2177, lezen 11 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden