Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:19

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:16

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:15

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:15

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:13

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2022 12:00:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Georgetown.

2 Jul 2022 11:13:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Horry.

2 Jul 2022 11:13:32

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Pender.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal New Hanover.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Brunswick.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Carteret.

2 Jul 2022 11:13:31

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Hatteras Island.

2 Jul 2022 11:13:31
Actueel
1 / 4

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 oktober 2012, 22:05 uur | Bericht #374176
Sneeuw spelbreker bij Sochaux

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

De voetbalwedstrijd tussen Sochaux en Evian Thonon Gaillard in de hoogste Franse divisie is vandaag afgelast om een opmerkelijke reden. Het sneeuwde te hard in de Oost-Franse plaats, meldde de Franse bond. Een nieuwe datum moet nog worden geprikt. Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de Ligue 1.

Bron: AD
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 oktober 2012, 09:30 uur | Bericht #374205
Helft Duitsland ziet al wit en sneeuwstorm teistert Alpen

Niet alleen in ons land is de overgang van de nazomer naar de eerste winterprik heel bruusk verlopen. De helft van Duitsland ziet al wit door een uitzonderlijk vroeg pak sneeuw bij onze oosterburen. Zoiets komt maar een keer in 30 jaar voor. In de Alpen kregen ze dan weer af te rekenen met een stevige sneeuwstorm, terwijl Venetië onder water is komen te staan. Bij ons blijft het winteroffensief voorlopig beperkt tot ijskoude temperaturen (-4 in België, tot -10 in Nederland), al kan er later vandaag of morgen wat (natte) sneeuw vallen in de Ardennen. Het winteroffensief sloeg gisteren eerst toe in de Vogezen en het Zwarte Woud en veroverde vervolgens heel Duitsland. De Duitse weervoorspellers waren even verrast als de inwoners, want zo'n vroege sneeuw komt in Duitsland slechts een keer in 30 jaar voor.

Deze foto is niet meer beschikbaar Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa en belga

Van 25 graden naar 17 centimeter sneeuw
Vorige zondag konden de Duitsers net als wij nog genieten van de heerlijke nazomer met temperaturen tot 25 graden, maar nu vielen er pakken sneeuw. Tot liefst 17 centimeter in Gera in de deelstaat Thüringen. "Dit was het vroegste en het meeste intense winteroffensief sinds het begin van de waarnemingen", stelden de meteorologen.

Ongevallen
De vroege winterprik in de herfstvakantie is goed nieuws voor wintersporters, maar veroorzaakt helaas ook veel ellende. Op de sneeuwgladde wegen gebeurden heel wat ongelukken, gelukkig hoofdzakelijk met blikschade tot gevolg. Ook het spoorverker werd in de war gestuurd. De ICE-hogesnelheidstrein moest omgeleid worden tussen Leipzig en München.

Bron: HLN
 
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 oktober 2012, 12:54 uur | Bericht #374227
Helft Duitsland ziet al wit en sneeuwstorm teistert Alpen (update)Vroege sneeuw: goed nieuws voor wintersporters, maar ook veel ellende

Voetbal
Ook het voetbal leed onder het vroege winterweer met heel wat besneeuwde velden en afgelaste wedstrijden. Vooral in het zuiden van Duitsland zal het winterweer zeker vandaag nog aanhouden met een heuse sneeuwstorm.

Sneeuwstorm
Die teisterde vannacht ook al de Alpenlanden: met windstoten tot liefst 150 km/u en pakken sneeuw tot een halve meter veroorzaakte de eerste winterstorm grote problemen in onder meer Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© epa. Het vroege winteroffensief veroorzaakt heel wat ellende op de weg.

Moeilijk berijdbare wegen in Zwitserland
Ook in de Zwitserse dalen is het gisteren beginnen te sneeuwen, zodat de wegen van en naar de wintersportoorden vaak moeilijk te berijden zijn. Vooral de skistations in het westen en het zuiden van Zwitserland kregen pakken verse sneeuw.

150 km/u
De sneeuwstorm woedt het hevigst in het zuidoosten van Frankrijk met windstoten tot 150 km/u. De lager gelegen stad Grenoble ontwaakte vanmorgen onder een laagje sneeuw van vijf centimter. Zelfs in het Provencaalse Carpentras, aan de voet van de Ventoux, sneeuwt het en zijn er extreem zware windstoten met onder meer afgerukte takken en ontwortelde bommen tot gevolg.

Zelfs de Côte d'Azur heeft te lijden onder het noodweer. Volgens Méteo France zal het na een hele nacht ook nog de hele dag flink doorsneeuwen in de Franse Alpen. Ook hier is het uitkijken op de (autosnel)wegen naar de wintersportoorden. Overal op de getroffen wegen zijn sneeuwkettingen noodzakelijk. Heel wat Alpenpassen zoals de Iseran, de Galibier, de Petit Saint-Bernard en de Cormet de Roselend werden afgesloten.

Italië
In Italië tot slot nam het kwik op korte tijd een enorme duik van zo'n 15 graden. Zo komt ook daar een erg bruusk einde aan de verlengde zomer. Grootschalige overstromingen teisteren dan weer Ligurië en de streek van Venetië. Het pittoreske Venetië staat al dagen onder water. Op het San Marco Plein reikt het waterpeil al tot 40 centimeter en 39 procent van de toeristische stad staat onder water. Het leger moest zelfs ingeschakeld worden.

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
© reuters. Het leger werd ingeschakeld in het overstroomde Venetië.

In het noorden van het land slaat ook hier de sneeuw toe: vanaf zo'n 300 meter in de Piemontese Alpen aan de grens met Duitsland. In het uiterste zuiden van de Laars en Sicilië veroorzaakt de stormwind dan weer veel schade. Dat alles heeft te maken met de doortocht van de cycloon 'Cassandra' die vanuit Portugal opstoomt richting noorden en drie luchtmassa's doet botsen: hete lucht uit Afrika, vochtige lucht van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en ijskoude lucht vanuit de omgeving van de Poolcirkel.

Bron: De Stem | Gewijzigd: 21 juni 2017, 10:11 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 oktober 2012, 16:32 uur | Bericht #374235
Frankrijk in de greep van de winter

Winterweer trekt over Europa. In Frankrijk zitten vooral in de Alpen tienduizenden gezinnen zonder elektriciteit. Twee mensen zijn er vermist, een Britse jongen van 12 en een 26-jarige surfer. Ook in Polen (waar drie mensen stierven door de kou); Duitsland en Nederland deed de winter zijn intrede.


Bron: Nieuwblad | Gewijzigd: 21 juni 2017, 10:11 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 oktober 2012, 16:40 uur | Bericht #374237
Vroege sneeuwval

Polaire lucht is de afgelopen paar dagen over een aanzienlijk deel van Europa uitgestroomd. In ons eigen land bleef het voor wat betreft neerslag bij een paar sneeuw- en hagelbuitjes, maar Centraal- en Oost-Europa zijn op veel plekken heus winters geworden. In Duitsland is het voor het eerst in tientallen jaren dat het zo vroeg in de herfst al zo heftig sneeuwt. Vooral in Zuid-Duitsland lag er vanochtend vroeg op veel plekken 5 tot 10 centimeter sneeuw. En toen sneeuwde het nog steeds door.


De sneeuwhoogten van vanochtend 07.00 uur. De roodgehokte getallen betreffen bergstations. In het Duitse Thuringerwoud is zo'n 23 cm gevallen, in de Jura lokaal meer dan 30 cm.

Op de kaart hiernaast zien we het sneeuwdek van vanochtend 07.00 uur. De meetbare sneeuwlaag begint ongeveer in Midden-Duitsland en strekt zich uit tot over de Alpen, de Vogezen, een paar partjes van oostelijk Frankrijk en over delen van Oost-Europa. Het is vooral de ‘ontmoeting’ geweest van milde en vochtige Middellandse Zeelucht met de koude, tamelijk droge polaire lucht die over een groot gebied van het continent sneeuwval heeft veroorzaakt. Tijdens de daglichtperiode van deze zondag valt er in de Alpen ook nog 5 tot 10 centimeter aan sneeuw bij. In de lager gelegen delen van Noord-Italië is het juist fors aan het regenen, net zoals ook delen van Hongarije voornamelijk regen hebben. Waterkoude regen, dat dan wel; met maximumtemperaturen die in Boedapest rond 6 graden schommelen.


Bad Gastein in Oostenrijk vanochtend. En het is er de hele dag door blijven sneeuwen.


Verandering atmosferische situatie
Geleidelijk wordt de koude noordelijke wind omgebogen naar een westelijke tot zuidwestelijke wind. Dat is bij ons al aan het gebeuren, deze zondag, de komende twee etmalen geschiedt dat ook in Duitsland, de Alpen en Oost-Europa. De koude lucht trekt zich geleidelijk terug richting de Baltische staten, Wit Rusland en de Oekraïne. En tot in Lapland.


In het Sauerland viel slechts een half-half poederlaagje.

De atmosferische constellatie gaat dan ook op de schop. Daar waar we een paar etmalen een hogedrukgebied ten westen van ons hebben gehad, komt er de komende week een diep lagedrukgebied voor in de plaats. Rondom de kern van een hogedrukgebied waait de wind altijd met de wijzers van de klok mee. Dat wil zeggen; een hogedrukkern boven de oceaan, leidt tot een noordelijke wind boven (een deel van) Europa. Die situatie wordt geleidelijk omgekeerd; er komt gaandeweg de komende week een lagedrukgebied boven of nabij de Britse eilanden te liggen met daardoor winden uit zuidelijke of zuidwestelijke richting.


Het zuiden van Duitsland, hier Neukirchen-Hohenbogen, had wel een zeer duidelijke witte laag. 100% winter daar

Daardoor zullen de temperaturen omhoog gaan, al is er van serieuze mildheid geen sprake. De echte kilte mag dan uit de lucht zijn, de nieuwe luchtsoort heeft met een omweg (een grote bocht die van oorsprong ook vanuit het Noordpoolgebied komt, maar lange tijd over de oceaan schuift en dus meer van haar polaire kenmerken kwijt raakt) toch ook nog moeite om onze maximumtemperatuur op 10 of 11 graden te brengen.

Hoe lang blijft het sneeuwdek?
Op de laaglandplekken waar momenteel een sneeuwdek aanwezig is, zal geleidelijk dus de dooi het geheel late smelten. Komende nacht nog niet. Op de meeste sneeuwplekken gaat het 3 tot 8 graden vriezen. Ook morgen zullen de temperaturen niet of nauwelijks boven nul uitkomen. In de Benelux steekt al wel een stevige bries op in de loop van maandag, maar in de Alpen, Zuid-Polen, Tsjechië en Slowakije is het nog deels windstil met bovendien in Oost-Europa her en der nog sneeuwval (Hongarije deels regen).


Op de grens tussen Duitsland en Tsjechie, het Erzgebergte, is ook behoorlijk wat sneeuw gevallen. Hier Oberwiesenthal.

Vervolgens sijpelt mildere lucht vanuit West-Europa door naar de nu besneeuwde contreien. Dinsdag en woensdag lopen de middagtemperaturen er in het laagland op naar 8 tot 10 graden. Wat op hoogte ligt, zeg boven 1,5 tot 2 km hoogte, zal stand houden, daaronder dooit alles weg. Ondertussen nadert vanuit het Middellandse Zeegebied in de loop van woensdag een actief neerslagsysteem dat in de Alpen veel regen brengt, en boven 1700 meter hoogte 10-30 centimeter sneeuw.


Het zijn allemaal webcamfoto's. Dit is de laatste, Zakopane in de Hoge Tatra. Een aangepoederde omgeving.

Er bestaat een gerede kans dat de straalstroom voorlopig nogal blijft golven/meanderen. Dat zou kunnen betekenen dat we over anderhalve week juist weer een hogedrukzone op de oceaan tegemoet kunnen zijn. Met de bijbehorende koudere lucht vanuit het noorden. Zo’n slingerende straalstroom kan in dat geval prettig zijn voor de vele wintersportgebieden in de Alpen; dan weer neerslag vanuit het zuiden (met sneeuw in de Italiaanse en Zuidoost-Oostenrijkse Alpen) en dan weer neerslag vanuit het noorden (met koude lucht en dus tot in de dalen sneeuw). We houden het op deze site uiteraard bij!

Bron: Meteo Consult
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 oktober 2012, 21:44 uur | Bericht #374279
Vier doden en twee vermisten door winterse kou in Europa

Deze foto is niet meer beschikbaar
Hevige sneeuwval in Munchen, Duitsland. © epa.

Sneeuw en vorst hebben in Europa dit weekend minstens vier levens gekost. Twee personen worden nog vermist. In Parijs stierf een dakloze man, een 59-jarig oud-lid van het Vreemdelingenlegioen. In Polen bevroren drie mannen van rond de 50 jaar, van wie twee dronken waren. De derde Pool zou een zwerver zijn.

In Frankrijk zoekt men nog naar een vermiste windsurfer en een 12-jarige Britse jongen die bij het fietsen mogelijk is weggeblazen door harde wind. Bij Marseille sloeg een veerboot los van haar anker en maakte slagzij. Circa 30.000 huishoudens in Zuid-Frankrijk zitten zonder stroom, omdat stroompalen zijn gebroken. Zwitserland werd verrast door 10 centimeter sneeuw. Veel automobilisten waren daar niet op voorbereid, wat leidde tot veel ongelukken. Het spoor raakte ontregeld.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 oktober 2012, 21:51 uur | Bericht #374281
Hevige wind en sneeuw teisteren Europa

Het weer in Europa is momenteel heel grillig. Op verschillende plaatsen in Spanje, Frankrijk en Duitsland is het al beginnen sneeuwen en worden temperaturen genoteerd die normaal zijn voor januari. In het zuiden van Frankrijk raast een storm met een hevige mistral. In de haven van Marseille is een Corsicaanse ferry tegen de kaaien geblazen. De haven is voorlopig gesloten.Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
29 oktober 2012, 01:09 uur | Bericht #374295
In de haven van Marseille is een ferry door de zware windstoten van zijn ligplaats geblazen en ramde de kade.


Foto: Claude Paris / AP
Bron: NBCNEWSHieronder het windkaartje waarop te zien is dat de windkracht op de 28e bij Marseille 10Bft was.
| Gewijzigd: 29 oktober 2012, 07:31 uur, door Marga
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2012, 07:34 uur | Bericht #374298
Volop wintersport in Alpen met sneeuwlaag tot 1m maar ook veel ellende door storm

Deze foto is niet meer beschikbaar
Wegen geblokkeerd door ontwortelde bomen in de Valtellina (Italië). © epa.

Heel dubbele gevoelens in de Alpen na het eerste, ongemeen harde winteroffensief van afgelopen weekend. Enerzijds is er de vreugde om de vroege sneeuwpret en wintersport. In de regio Queyras in de Franse Alpen (buurt van de Izoard) is liefst een meter sneeuw gevallen. De eerste skiërs zijn er al enthousiast op de latten verschenen. Maar anderzijds is er ook de ellende door de hevige sneeuwstorm. Zo zijn er twee vermisten in Frankrijk, werden er honderden bomen ontworteld en liep het verkeer heel chaotisch. Ook in Zwitserland, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië sloeg de sneeuwstorm fors toe.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Volop sneeuwpret voor de kinderen. © epa.

Ook het elektriciteitsnetwerk is zwaar toegetakeld. In de Franse Alpen zaten duizenden gezinnen zondag zonder stroom. Vooral de streek rond Grenoble werd zwaar getroffen. Helaas zijn er ook slachtoffers te betreuren. In de Var is een twaalfjarige Britse jongen vermist nadat hij temidden van de mistral toch was vertokken voor een fietstochtje. En voor de kust van Sérignan in de Hérault is er geen spoor meer van een 26-jarige surfer. Niet verwonderlijk met windpieken boven 120 km/u. Vrijdag al stierven twee studenten door de overstromingen in La Garde (Var) en in Parijs is een dakloze doodgevroren.

Trein ontspoord
Ook het transport leed zwaar onder de sneeuwstorm. Naast de vele geblokkeerde wegen en de afgesloten bergpassen, ontspoorde de toeristische trein 'Le Panoramique des Dômes' naar de Puy de Dôme boven CLermont-Ferrand in het Centraal Massief. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Veel ellende op de weg, zoals hier door een ontwortelde boom in Grenoble. © afp.

Napoléon Bonaparte op drift
In de haven van Marseille was de Napoléon Bonaparte, een grote ferryboot die de verbindingen met Corsica verzorgt, door de hevige mistral op hol geslagen. De ferry dreigde zelfs even te zinken, maar kon in de loop van de namiddag gestabiliseerd worden. Een robotanalyse moet uitmaken hoe groot de schade is. De topmatch Marseille-Lyon in de Ligue 1 werd afgelast door het noodweer.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Een enorme ferry sloeg op drift in de haven van Marseille. © epa.

Bron: HLn
| Gewijzigd: 29 oktober 2012, 07:35 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2012, 07:39 uur | Bericht #374299
Fotogalerij

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
Bron: HLN, AFP, Reuters, EPA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2012, 07:41 uur | Bericht #374300
Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Bron: HLN, EPA, AFP, Reuters
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 oktober 2012, 07:43 uur | Bericht #374301
Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar

Bron: HLN, EPA, AFP, Reuters
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5240
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2012, 16:24 uur | Bericht #374656
14 Polen overlijden door eerste vorst

Vrieskou en vroege sneeuwval hebben 14 mensen in Polen het leven gekost, meldde de politie woensdag. Hun lichamen zijn de afgelopen week gevonden in diverse regio's in het land. De doden zijn overwegend mannen. Het winterweer zorgde afgelopen weekend al voor chaos op de wegen. Circa 70.000 mensen zitten zonder stroom in de regio rond de hoofdstad Warschau. Vorige winter stierven ruim 100 daklozen en alcoholisten toen ze bevangen raakten door de kou in Polen.

Bron: AD
 
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 november 2012, 22:25 uur | Bericht #376707
Winters weer in Europa

In grote delen van Europa is de winter aangekomen. In de Russische hoofdstad Moskou viel vandaag ruim twintig centimeter sneeuw, volgens weerdeskundigen de voorbode van de zwaarste winter in vijftig jaar. Ook dichter bij huis is de eerste sneeuw gevallen, onder andere in de Alpen.Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 november 2012, 18:24 uur | Bericht #376794
Winterweer eist levens in Duitsland en Rusland

Deze foto is niet meer beschikbaar
In Moskou raakten zestig mensen gewond na valpartijen door de ijzel. EPA

De zware sneeuwval heeft in Duitsland en Rusland al drie levens geëist: een man werd donderdagavond in het Duitse Schönheide geveld door een tak die onder het gewicht van de sneeuw was afgeknapt. In Rusland vielen twee doden en tientallen gewonden. Door het winterweer kwamen ook nog eens duizenden automobilisten vast te zitten in monsterfiles.

In Moskou viel in twee dagen 40 centimeter sneeuw. Normaal ligt de sneeuw pas half januari zo dik, zeggen de weerdiensten.

Vrijdagnamiddag werd de toestand erger door bevriezende regen die de wegen en voetpaden spekglad maakte. Een zestigtal mensen raakte gewond bij valpartijen door ijzel in de Russische hoofdstad. In de streek van Nizjni Novgorod (400 kilometer ten oosten van Moskou) kwamen een vicegouverneur en zijn chauffeur om het leven bij een botsing tussen hun auto en een vrachtwagen. In het weekend wordt in Moskou nog meer sneeuw en regen verwacht.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.547 topics, welke bij elkaar 447.029 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.434 leden.
Het nieuwste lid is Jpatat.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2084 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2084, lezen 9 mensen het topic "Foto-Spel".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden