Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cooke, TX; Grayson, TX.

16 May 2022 10:52:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Dallas, TX; Rockwall, TX.

16 May 2022 10:52:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baldwin, AL.

16 May 2022 10:47:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, LA; Orleans, LA; Plaquemines, LA; St. Bernard, LA.

16 May 2022 10:47:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Union, FL.

16 May 2022 10:47:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okfuskee, OK; Okmulgee, OK.

16 May 2022 10:47:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, MS.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, IL; Effingham, IL; Jasper, IL.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor New Madrid, MO; Stoddard, MO.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baldwin, AL; Escambia, FL; Santa Rosa, FL.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Grant, AR; Jefferson, AR; Lonoke, AR; Monroe, AR; Prairie, AR; Pulaski, AR; Saline, AR; Woodruff, AR.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MS; Lowndes, MS.

16 May 2022 10:47:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Okmulgee, OK.

16 May 2022 10:47:07
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 december 2012, 22:01 uur | Bericht #379132
Vrachtschip in problemen voor kust ZandvoortVoor de kust van Zandvoort is een vrachtschip stuurloos geraakt. De Ocean Victory heeft een ketting in de schroef gekregen en drijft richting de kust. Een reddingsboot uit IJmuiden en enkele sleepboten zijn onderweg naar het schip. Een van de sleepboten heeft onderweg een lijn in de schroef gekregen en neemt niet meer deel aan de reddingsactie. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Twitter.
20 man aan boord

Het schip ligt zo'n 5 kilometer uit de kust. Een sleepboot is inmiddels ter plaatse, een ander is onderweg. Daar hoopt de KNRM het schip mee vast te leggen en naar de haven van IJmuiden te slepen. De Ocean Victory vervoert geen lading, er zijn 20 bemanningsleden aan boord. Volgens de Kustwacht is er nog geen reden om hen van boord te halen.

Het risico bestaat dat het schip vastloopt, meldt de KNRM. Maar door de harde noordwestenwind is de kans groot dat hij naar de kust wordt gedreven. Het schip dat vaart onder Panamese vlag, is 170 meter lang en 27 meter breed.

Bron: RTL
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2012, 07:41 uur | Bericht #379137
In problemen geraakt schip later weggesleept

Het vrachtschip dat zondagavond in de problemen raakte voor de kust van Zandvoort wordt later maandag weggesleept. De bergers hebben besloten het schip met een sleepboot en de ankers van het schip op zijn plaats te houden totdat de wind afneemt. Dan wordt een tweede sleepboot aan het schip vastgemaakt om het naar veiliger water te slepen, meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust.

Een sleepboot van de kustwacht probeerde het schip naar zee te slepen, maar even na 22.00 uur brak de sleepverbinding. Bij nieuwe pogingen een verbinding tot stand te brengen kwam ook in de schroef van de sleepboot een tros terecht. Die sleepboot is teruggekeerd naar de haven. Inmiddels is het schip verbonden met een andere sleepboot. De Ocean Victory heeft geen lading aan boord, maar wel twintig bemanningsleden.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Heemskerk
Berichten: 49
Lid sinds: 11 jul. 2010
10 december 2012, 12:37 uur | Bericht #379153
Hallo Allemaal,

dit schip zou bij ons komen 19000mt komen laden, dat gaat dus niet door.

Schip is gister niet in de haven van IJmuiden geweest, schip was van de IJmuiden anchorage op weg naar de pilot station toen het door de harde wind over een navigatie boei werd geblazen waardoor de ketting van de boei vast kwam te zitten in de schroef en het roer.
Daardoor op drift geraakt.

Gelukkig niet op de kust terecht gekomen, geen gewonden.
En wij hebben ondertussen een ander schip gekregen voor de lading

Groeten Johan
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 december 2012, 15:32 uur | Bericht #379174
Kustwacht gaat vrachtschip dinsdag wegslepen


Vrachtschip in problemen bij Zandvoort

Hevige wind en hoge golven zorgen ervoor dat het gestrande vrachtschip Ocean Victory maandag niet naar een haven kan worden versleept. Bergingsinspecteurs besloten eerder maandag het vaartuig in de avond vanaf de Noordzee naar IJmuiden te slepen, maar in verband met de veiligheid is toch besloten pas dinsdagochtend te beginnen met de bergingsoperatie.

Dat meldde het Kustwachtcentrum maandagmiddag. Het vaartuig ligt voor anker op ongeveer 3 kilometer uit de kust van Zandvoort. Het ligt daar veilig en niemand in de weg. De ongeveer 20 bemanningsleden blijven aan boord. Naar verwachting is de wind dinsdagochtend afgenomen tot kracht 3. Maandag blijft het waarschijnlijk de hele dag en avond windkracht 6 op zee. Als alles volgens plan verloopt, worden dinsdagochtend vanaf 08.00 uur de ankers van de Ocean Victory opgehaald waarna vier sleepboten het schip naar IJmuiden slepen.

Sleepboot
Voorlopig wordt het schip met zijn eigen ankers en een sleepboot van de kustwacht voor de kust van Zandvoort op zijn plaats gehouden. De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust.

Ketting
De boei zit nog altijd via de ketting vast aan de schroef van het schip. "Hij botst nu steeds tegen de achterkant van het schip, voor het wegslepen wordt eerst bekeken of dat geen lek kan veroorzaken. Zo nodig moet de boei eerst los worden gesneden." Een sleepboot van de kustwacht probeerde het schip zondagavond al weg te slepen, maar even na 22.00 uur brak de sleepverbinding. Bij nieuwe pogingen een verbinding tot stand te brengen kwam ook in de schroef van de sleepboot een tros terecht.

Bron: NU | Gewijzigd: 17 februari 2017, 13:46 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5236
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 december 2012, 09:09 uur | Bericht #379286
Ocean Victory op weg naar haven

Het zondag op drift geraakte vrachtschip Ocean Victory is op weg naar de haven van IJmuiden. Twee sleepboten van het Deense bergingsbedrijf Svitzer trekken het schip voort, terwijl drie andere sleepboten van het bedrijf met het schip zijn verbonden om het te kunnen sturen, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij dinsdag. Rond 06.00 uur was de wind voldoende gaan liggen om aan de weg terug te beginnen. "De omstandigheden zijn nu gunstig." De woordvoerder verwacht dat het schip tussen 10.30 en 11.30 uur aankomt. "Maar dat is moeilijk te schatten."

De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust. Het schip ging zondagnacht voor anker voor de kust van Zandvoort en werd door een sleepboot op zijn plaats gehouden. Bergers werden aan boord gebracht en zij dachten er aanvankelijk over maandag al met de sleepactie te beginnen. Uiteindelijk bleef het te hard waaien en werd de operatie tot dinsdag uitgesteld.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.512 topics, welke bij elkaar 446.891 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.409 leden.
Het nieuwste lid is kareltje71.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2680 mensen aan het browsen op het forum. 18 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2680, lezen 14 mensen het topic "Algemeen onweerskansen topic 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden