Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x2399a66f
Rusland lanceert succesvol 23 satellieten tegelijk :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 20:01:37

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 20:01:36

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

5 Dec 2021 13:59:45

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 13:59:23

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 08:00:04

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

5 Dec 2021 07:59:26

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 07:59:24

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

5 Dec 2021 07:05:49

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 06:59:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

5 Dec 2021 06:59:44

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 06:01:24

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 06:01:24

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 00:59:43

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 00:59:42

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Dec 2021 00:59:42
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 november 2013, 15:45 uur | Bericht #412742
Rusland lanceert succesvol 23 satellieten tegelijk

Rusland heeft vandaag met een Dnepr-draagraket vanop de basis Jasni in het zuiden van de Oeral succesvol 23 buitenlandse satellieten tegelijk gelanceerd, zo heeft het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos bekendgemaakt. Het betreft in hoofdzaak aardobservatiesatellieten.


Het betreft in hoofdzaak aardobservatiesatellieten. © Thinkstock.

De Dnepr is een omgebouwde intercontinentale ballistische raket (ICBM) van het type RS-20 (bij de Navo SS-18 of "Satan") die vandaag om 08.10 uur Belgische tijd vanuit een lanceersilo vertrok. Een kwartier later waren op een minuut tijd niet minder dan 23 satellieten uitgezet.

Het betreft onder meer de ongeveer 200 kilo wegende DubaiSat-2 van de Verenigde Arabische Emiraten, de Zuid-Koreaanse STSAT-3, de Italiaanse UniSat-5, de Amerikaanse SKYSAT-1 en AprizeSat-7/8, de Japanse WNISat, de eerste Poolse wetenschappelijke satelliet BRITE-Poland, en negen Nederlandse Cubesats. Het gewicht van de kleinere satellietjes schommelde tussen 10 en 150 kilo.

De DubaiSat-2 is op 600 km hoogte uitgezet, de rest in banen met een hoogte van 600 tot 900 km.

Het Dnepr-programma voorziet in het converteren van meer dan 150 oorlogsraketten in draagraketten, tot er geen meer over zijn. De uitbater van de Russisch-Oekraïense raket is Kosmotras.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 november 2013, 16:43 uur | Bericht #412791
Europese Swarm satellieten gaan de ruimte in


Een Russische Rockot raket heeft op vrijdag 22 november 2013 drie Europese satellieten in de ruimte gebracht die het magnetisch veld van de Aarde in kaart moeten brengen. Het aardmagnetisch veld heeft een grote invloed op het leven op Aarde maar is ook één van de grootste overgebleven mysteries van onze planeet. Met de drie Swarm satellieten willen wetenschappers hier verandering in brengen.

Rockot
De drie Swarm-satellieten werden met behulp van een Russische Rockot draagraket in de ruimte gebracht vanop de militaire Plesetsk lanceerbasis in het noorden van Rusland. Om 13u02 Belgische tijd werden de raketmotoren van de 29 meter lange Rockot raket tot ontbranding gebracht waarna de raket zijn lanceercomplex verliet. Iets meer dan 90 minuten na de start van de lancering werden uiteindelijk de drie Swarm-satellieten uitgezet in een baan om de Aarde. Rockot raketten zijn omgebouwde Russische intercontinentale raketten die sinds het begin van de jaren '90 ook worden gebruikt voor het lanceren van satellieten. Zo bestaan de onderste twee rakettrappen uit onderdelen afkomstig van Russische UR-100N langeafstandsraketten. Daarbovenop bevindt zich de Breeze-Km rakettrap die gedurende de lancering verschillende malen tot ontbranding kan worden gebracht. Hierdoor kan men satellieten in zeer specifieke banen om de Aarde brengen. Elke commerciële missie van een Rockot raket wordt uitgevoerd door het lanceerbedrijf Eurockot dat in 1995 werd opgericht door het Europese bedrijf EADS Astrium en het Russische Khrunichev State Research and Production Space Center. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA betaalde voor de lancering van de Swarm-satellieten 27 miljoen euro.

Veel onbeantwoorde vragen
Onze planeet wordt dagelijks gebombardeerd door schadelijke deeltjes afkomstig van de Zon en uit het heelal. Het magnetisch veld om de Aarde houdt deze deeltjes tegen en beschermd op die manier het leven op Aarde. Zonder het magnetisch veld zou onze planeet ook geen dampkring hebben. Dit magnetisch veld wordt opgewekt door gloeiend heet gesmolten ijzer in de kern van onze planeet. Wat er zich precies afspeelt in de kern van de Aarde is voor wetenschappers nog steeds een raadsel. Wetenschappers zijn de afgelopen decennia ook tot de vaststelling gekomen dat het aardmagnetisch veld steeds zwakker wordt en dat de magnetische noordpool, het noordelijkste punt van het veld, aan het verschuiven is. Zo is de precieze locatie van de magnetische noordpool de afgelopen eeuwen met 2 000 kilometer verschoven. Doordat het verschuiven de afgelopen decennia steeds sneller gaat, zou dit kunnen betekenen dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Wetenschappers vermoeden dat de magnetische polen aan het draaien zijn. Dit gebeurt gemiddeld om de 200 000 jaar maar de laatste omkering was wel al 780 000 jaar geleden. Wat de oorzaak hiervan is, is voor de wetenschap nog steeds een mysterie. Om op al deze vragen antwoorden te krijgen, heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA drie satellieten ontwikkeld die het magnetische veld van de Aarde zo goed mogelijk in kaart moeten brengen. Het Swarm project maakt deel uit van ESA's Living Planet Programme dat bestaat uit een reeks van satellieten die onze planeet onderzoeken.

Drie identieke satellieten
Het Swarm project bestaat uit drie identieke satellieten die samen zoveel mogelijk meetgegevens moeten verzamelen. Elke satelliet heeft bij de lancering een gewicht van 472 kilogram en werd gebouwd door het Europese ruimtevaartbedrijf Astrium. Tijdens deze vier jaar durende missie moeten de drie satellieten, vanuit twee verschillende banen om de Aarde, het precieze magnetische signaal dat voortkomt uit de aardkern, de mantel, de korst, de oceaan, de ionosfeer en de magnetosfeer meten zodat dit nauwkeurig in kaart kan gebracht worden. Deze meetgegevens kunnen wetenschappers ook meer vertellen over de oorzaken van het zwakker wordende magnetisch veld. De drie satellieten hebben elk de vorm van een trapezium en werden uitgerust met een uitklapbare arm waaraan zich de Absolute Scalar Magnetometer (ASM) en de Vector Field Magnetometer (VFM) instrumenten bevinden. De satellieten zelf werden ook nog uitgerust met een Accelerometer (ACC), een Laser Range Reflector (LRR), zonnepanelen en navigatie- en communicatieapparatuur.


Bron: Spacepage | Gewijzigd: 2 mei 2017, 15:28 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.459 topics, welke bij elkaar 446.351 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.380 leden.
Het nieuwste lid is marc.janse.be.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2113 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2113, lezen 8 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden