Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, SD; Spink, SD.

4 Jul 2022 08:35:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brule, SD.

4 Jul 2022 08:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buffalo, SD; Hand, SD; Hughes, SD; Hyde, SD; Lyman, SD.

4 Jul 2022 08:25:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, SD; Day, SD; Spink, SD.

4 Jul 2022 08:14:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Merrick, NE.

4 Jul 2022 08:09:49

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Hamilton, NE; Merrick, NE.

4 Jul 2022 08:07:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, SD; Clark, SD; Day, SD; Spink, SD.

4 Jul 2022 07:54:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Hall, NE; Hamilton, NE; Merrick, NE.

4 Jul 2022 07:54:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buffalo, SD; Hand, SD; Hughes, SD; Hyde, SD; Jones, SD; Lyman, SD; Stanley, SD.

4 Jul 2022 07:43:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, ND; Grant, ND; Hettinger, ND; Morton, ND; Sioux, ND; Stark, ND.

4 Jul 2022 07:43:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mellette, SD; Todd, SD; Tripp, SD.

4 Jul 2022 07:32:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Butte, SD; Harding, SD; Perkins, SD.

4 Jul 2022 07:17:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, SD; Lyman, SD.

4 Jul 2022 07:13:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spink, SD.

4 Jul 2022 07:10:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, SD; Spink, SD.

4 Jul 2022 07:04:21
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 mei 2014, 07:18 uur | Bericht #422907
Zomerverwachting 2014 USA  / Severe weatherAls de zomer in de USA vordert, zal Moeder Natuur geen clementie hebben. Het Westen zinkt verder weg in de droogte en zware tot zeer zware onweersbuien zullen ontstaan in het gebied vanaf de Plains tot het zuiden van de Mid-Atlantic. Voor het Oosten zal het een "standaard" seizoen worden. Het orkaanseizoen gaat beginnen. Dit jaar zal het seizoen een beneden gemiddelde activiteit hebben. Vermoedelijk komen er twee systemen aan land in de USA.

Westen en Texas: droogte intensifeert
Vorig jaar was het het droogste jaar ooit in de staat Californië. Deze zomer gaat geen verbetering brengen in de gortdroge omstandigheden in de "Golden State", De droogte breidt zich zelfs verder uit naar het Noordoosten. De boven-gemiddelde-temperaturen en de onder-gemiddelde-hoeveelheid neerslag worden verwacht van Phoenix tot Los Angeles en Seattle. Terwijl de droogte intensifeert in het Zuidwesten, lopen de temperaturen door deze droge omstandigheden ook sneller op. In het Westen zullen de temperaturen rond 21 juno makkelijk kunnen stijgentot 90's-100'sF in de valleien van Californië. Verder naar het noorden stijgen de temperaturen in het midden van de zomer tot boven het gemiddelde.

Met de toenemende droogte en de hitte neemt ook de kans op natuurbranden dramatisch toe. Vooral voor het Noordwesten kunnen deze voor grote problemen gaan zorgen. Ook de landbouw en de veeteelt in de regio wordt wederom hard getroffen door de droogte. Alhoewel er in het Westen wederom grote problemen kunnen gaan ontstaan door de droogte, is die niet de enige regio met een grote droogte. Met het oplopen van de temperaturen in juni en juli en het "rustig blijven" van de tropische systemen in het westelijk deel van de Golf van Mexico, za; een groot deel van het zuiden van Texas verstoken blijven van de broodnodige neerslag. Er kan zich een droogte gaan ontwikkelen in het zuidelijke deel van de Texas vallei langs de Golfkust, het zidoosten van Texas en het zuidelijke deel van de Mississippi Vallei. Slechts twee jaar na de droogte in 2011 staan gebieden vanaf Brownsville tot San Antonio en Dallas vermoedelijk weer voor een droogte met desastreuze gevolgen.

Onder-gemiddeld orkaanseizoen.
Dit jaar zullen zich in het Atlantisch Bassin vermoedelijk 10 actieve stormen met een naam en vijf orkanen zich gaan vormen. Van die vijf orkanen kunnen er twee uitgroeien tot een grote orkaan (cat 3 of hoger). Hoewel het verwachte aantal stormen / orkanen onder het lange termijn seizoensgemiddelde ligt, is er maar één systeem nodig om dood en verderf te zaaien. Het Pacific Bassin daarintegen zal extreem actief worden met naar verwachting 19 tropische stormen en 10 orkanen.

Koelte rond de Grote Meren

IJspak van 19 februari 2014. Credit NASA
Met de op één na hoogste bedekkingsgraad bereikte het ijspak een piek op 6 maart 2014 met een bedekking van 92,19%. Ondanks het begin van de lente waren de meren op 16 april nog steeds voor 38% bedekt. In de laatste 30 jaar is het niet voorkomen, dat er zo laat in het seizoen nog zoveel ijs lag. Door de aanwezigheid van het ijs, zal de watertemperatuur maar moeizaam stijgen. Dit heeft een enorme invloed op het zomerweer in de regio waaronder grote steden zoals Cleveland, Buffalo en Detroit. Het heeft effect op de atmosfeer in de regio. Het zal koeler dan normaal zijn. Door het achterblijven van de watertemperaturen op de meren zal er ook minder sprake zijn van noodweer (severe weather) rond de Meren. Het noodweer en de buien trekken verder naar het zuiden.

Hitte aan het einde van de zomer in het Oosten
Een relatief normaal zomerweer-patroon zal een groot deel van het Oosten van de USA deze zomer domineren. In de I-95 corridor liggen de temperaturen rond of net boven het gemiddelde. Hierdoor zullen er slecht sporadisch onweerbuien ontstaan in dit gebied. Ondanks de normale temperaturen gedurende het midden van de zomer, zullen in het gebied van Washington DC tot in Boston de temperaturen in mei snel gaan oplopen. In juni en juli normaliseert de temperatuur zich weer.  Tegen het einde van de zomer (in augustus) zal het het warmst worden in de gebieden langs de kust. Verder naar het zuiden, Zuidoosten en Florida, verloopt de zomer zoals gewoonlijk met gemiddelde temperaturen en zo nu en dan een onweersbui.


The sun sets across southwestern Kansas as a storm supercell remains in the sky, following a severe weather outbreak in the area on Wednesday, April 23, 2014. (Photo/Cory Mottice)

Het Midden en Zuid-Mid-Altlantic: toneel voor zwaar noodweer
De botsing tussen  de warmte / hitte in Texas en aan de andere kant het koelere weer rond de Grote Meren vindt in juni en juli plaats in het Midwesten, de Ohio vallei, de centrale Appalachen tot in de Carolina's. Sommige van deze buiencomplexen vinden hun weg naar het zuidelijk deel van de Mid-Atlantic regio. Het hele gebied moet tijdens de zomer rekening houden met noodweer / severe weather. Verder naar het westen dringt de vochtige lucht vanaf de Stille Oceaan van tijd tot tijd de Rockies binnen. Hierdoor kunnen zware onweersbuien ontstaan met overstromingen tot gevolg. Vroege (tropische) ontwikkeling stuwt enige vochtige lucht over New Mexico richting de Four Corners regio (ZW Colorado, NW New Mexico, NO Arizona, ZO Utah). In het gebied van Denver tot Albuquerque kunnen gedurende de hele zomer overstromingen ontstaan. Hoewel door de regen- en onweersbuien overstromingen kunnen ontstaan in de Rockies beperkt dit ook de kans op natuurbranden. De vochtige lucht kan vanaf de Rockies de Plains optrekken. In combinatie met een hogedrukgebied in de regio, zal ook hier een botsing gaan plaatsvinden van de verschillende luchtsoorten met onweer en noodweer tot gevolg.

© onweer-online
Bron: Accuweather.

Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 mei 2014, 15:39 uur | Bericht #423185
Zomer 2014 in Canada: koel in het midden en oosten, droog in het westenEen koel weerpatroon heeft deze lente delen van het midden en oosten van Canada in zijn greep. Dit zal zich voor een groot deel van de zomer zich voorzetten. Het westen echter zal een warmere en drogere zomer dan gemiddeld krijgen.

Een aanhoudende dip in de jetstream over het midden en oosten van Canada leidt tot een toename van koudeprikken in de regio vooral in de maanden juni en juli. Naast het jetstreampatroon zorgt een record ijspak op de grote meren ervoor, dat de meren trager opwarmen dan normaal. Het gevolg hiervan is, dat de gebieden rond de meren ook koeler zijn dan normaal. Hieronder vallen onder andere de gebieden in en rond Ontario en Toronto. De combinatie van lager-dan-gemiddelde temperaturen en een lagere vochtigheidsgraad vermindert de dreiging voor severe weather deze zomer voor het gebied vanaf de oostelijke Prairies tot in het noordwesten van Ontario.Hoewel Atlantisch Canada een koele start van de zomer heeft, worden de omstandigheden in het tweede helft van de zomer warmer en vochtiger dan normaal. In het eerste deel van de zomer wordt een nabij-gemiddelde hoeveelheid neerslag verwacht in het grootste deel van Atlantisch Canada waaronder Halifax, Nova Scotia, er St. John's, Newfoundland. Echter krijgt deze regio in de tweede helft van de zomer te maken met een boven-gemiddelde hoeveelheid neerslag. Dit komt doordat een zuidelijke vochtige luchtstroom gaat domineren. Er kan zelfs zware tropische neerslag gaan vallen.Ondertussen regeren een hogedrukgebied, hoger-dan-gemiddelde temperaturen en geringere hoeveelheid neerslag deze zomer het grootste deel van British Colombia tot in het uiterste westen van Alberta. De combinatie van toegenomen hitte, geringere neerslag en een aanhoudende plaag van Pine Bark kevers verhoogt het risico op natuurbranden. In Vancouver, British Columbia, zorgt de combinatie van hogedrukgebied en boven-gemiddelde zeewater-oppervlakte-temperaturen in het noordoostelijk deel van de Stille Oceaantot een enigzins warmer dan gemiddelde zomer met een verminderde kans op regenval.

© onweer-online
Bron: Accuweather
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
21 juni 2014, 21:09 uur | Bericht #431713Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.547 topics, welke bij elkaar 447.030 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.434 leden.
Het nieuwste lid is Jpatat.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2161 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2161, lezen 14 mensen het topic "Winter 2009 discussietopic deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Onweerskansen 30 juni

De laatste updates

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden