Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 23:59:20

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 22:59:18

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 21:59:16

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 07:59:18

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 07:59:18

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:56

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:56

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:56

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:56

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:56

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:55

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:55

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:55

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:55

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jun 2019 05:59:54
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd juni 2019

Zomerdiscussietopic

Wat gaat de zomer doen...

Zware onweersbuien treffen Benelux

Onweerskansen nemen toe

Lees snel de laatste info!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
@danny
Lid
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 3
Lid sinds: 28 mei. 2018
12 november 2018, 17:14 uur | Bericht #489066
Dit jaar (juni/juli) zijn we met z'n tweeen op reis geweest naar Costa Rica. We begonnen de reis in Tortuquero en hebben daarna per auto het land verder verkend. Wat ik hoopte maar in het begin nog niet zou voorzien, was dat we bijna dagelijks met soms zwaar onweer te maken zouden krijgen. 

De dag dat we aankwamen in San JOse flitste het al wat in de verte maar dat was niet noemenswaardig. Toen we de volgende dag per boot naar Turtle Beach gingen en een tussenstop maakten in Tortuquero City was het al raak. Het was ontzettend warm en broeierig en je kon voelen dat er onweer aan zat te komen. Na een uurtje regende het echt tropisch hard en waren luide dreunen te horen. De regen hield aan tot we in Turtle Beach waren maar kort na aankomst werd het droog. In de warme zon hebben we een strandwandeling gemaakt met een voorbij trekkende onweersbui boven zee.

Rond middernacht:
Een oorverdovende knal en we zaten rechtop in bed. Het nadeel was ook dat er geen ramen in de hutten zaten (alleen hordes) dus alles klonk lekker hard. Het rommelde zo lang na dat we het idee hadden dat er een aardbeving was. De grond trilde behoorlijk dus dat versterkte het idee. Niet veel later een flits (dus toch onweer), vele seconden later een enorm harde knal. Het verbaase me eigenlijk dat het soms heel lang duurde voor we de donder hoorden maar dat die nog steeds enorm hard klonk. Ik weet niet goed hoe dit kan. 

Met de minuten die verstreken intensiveerde het onweer behoorlijk en viel er ongelovelijk veel regen. In totaal heeft het van 00:00 uur tot ongeveer 06:00 uur geonweerd. Het was rond het ontbijt droog maar hoorden we op zee alweer doffe rommels. Een paar uur later kwam het opnieuw met bakken tegelijk uit de hemel. De bui trekt weg en het klaart op. Dan is het direct ontzettend warm en benauwd. 

Ook in het uiterste zuidoostelijke puntje (plaatsje Puerto Viejo) hadden we een nacht met spectaculair onweer. De bui bleef een poosje boven zee hangen dus wilde ik dat gaan filmen. Het was nacht en er was verder niemand op straat. Ik kwam een local tegen (beveiliger?) op het strand en die wees me er op dat het snel heel slecht weer zou worden, hij drong erop aan dat ik gauw weer onderdak ging zoeken. Dat deed ik en een half uurtje later brak de pleuris uit. Ik heb het niet eerder meegemaakt dat ik op den duur flauw zou worden van het onweer en dus maar door de flitsen en knallen heen probeerde te slapen. Om 06:30 uur werden we abrubt wakker, een enorme knal. Verdorie, het onweert nog steeds dacht ik. Rond 08:00 uur was de lucht geklaard en kwam de zon tevoorschijn. De dag was schitterend en warm en de volgende nacht een nacht zonder onweer!

We zijn op meer plekken geweest zoals Monteverde, La Fortuna, en sarapiqui (met een schitterend tropisch regenwoud) en ook hier onweerde het een aantal keren, zij  het minder zwaar, maar nog steeds erg leuk om naar te kijken.

Onze vakantie eindigde in Samara aan de westkust van Costa Rica. De eerste nacht regende het een keertje stevig maar de tweede avond werden we opnieuw getrakteerd op een hevig onweer. De bui kwam steeds dichterbij en tussen het gedonder door hoorden we apen brullen in onze tuin. Prachtig hoe de natuur daar zo zijn gang kan gaan. De bui zorgde voor stroomuitval en dan is zo'n tropische onweersbui ineens heel confronterend. 

Ondanks de zware buien en soms gigantische hoeveelheden regen hebben we een prachtige vakantie gehad. Het regenseizoen betekent niet dat het hele dagen regent, het zijn meer kolosale buien die soms enkele uren aanhouden. De meeste regen viel 's avonds en 's nachts. 

Dus mocht je van onweer houden en dit land ooit willen bezoeken, ga dan in juni/juli. 

 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.484 topics, welke bij elkaar 440.768 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.909 leden.
Het nieuwste lid is crazysol.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 709 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 709, lezen 28 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomerdiscussietopic

Wat gaat de zomer doen...

Onweerskansen nemen toe

Lees snel de laatste info!

Fotowedstrijd juni 2019

Zware onweersbuien treffen Benelux

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden