Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Albany, NY.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, NY; Columbia, NY; Albany, NY; Rensselaer, NY; Berkshire, MA.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Worcester, MA; Hampden, MA.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Box Butte, NE; Dawes, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hayes, NE; Chase, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE; Cheyenne, KS.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greeley, KS; Cheyenne, CO; Wallace, KS.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KS; Lane, KS.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Wallace, KS; Kit Carson, CO.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KS.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chase, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, MS; Chicot, AR.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kennebec, ME; Waldo, ME.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Broward, FL.

5 Jul 2020 08:45:03
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 februari 2019, 10:20 uur | Bericht #490019
Algemeen; hoog – Dorit – verplaatst zijn zwaartepunt via de Alpen naar oost Europa en aan zijn westflank wordt vooral op hoogte (zeer) zachte lucht aangevoerd. Met het verplaatsen van de kern neemt ook in de oostelijke Alpen de harde koude noordelijk wind in kracht af en komt er een einde aan de Nordstau.

Hogedruk open end

Gisteren profiteerden de westelijke Alpen al volop van de invloed van hoog – Dorit -. Met een verder afnemende wind scheen afgezien van wat hogere wolkenvelden of föhn wolken de zon vrijwel de gehele dag.
 
De westelijke Alpen met de vele sneeuw gisteren al volop in de zon


Doordat de drukverschillen tussen de noord en zuidkant nog groot waren  met een noord-overdruk tot 14 hPa stond er aan de zuidkant een krachtige Nordföhn tot ver in de aangrenzende lagere gebieden.
 
Ook hier in Oberwallis was de föhn mooi te zien aan de lenticularis wolken. Blik vanuit de weerkamer in noordelijke richting over de Aletsch ( Belalp, Riederfurka, Riederalp)
Met de föhn kon het kwik er stijgen tot 15 a 17 graden. De hoogste waardes werden gemeten in het zuidelijke Tessin in onder andere Bellinzona en in het klimatologische warmste deel van Zwitserland Isole di Brissago (200m)
 
In de bergen volop winters met uitstekende sneeuw condities. Foto Aletsch Arena via onze scout Bas Laros
Winter wonderland Verbier (Wallis)


De oostelijke Alpen hadden nog te maken met de invloed van de lage druk boven oost Europa. Met een harde tot stormachtige wind was het er een stuk kouder. In de Stau van de oostelijke Alpennoordkant viel sneeuw of sneeuwbuien.Vandaag valt er nog wat sneeuw in de oostelijke delen van de oostelijke Alpen noordkant. Met het naderbij komen van hoog Dorit, op dit moment met kern boven het zuiden van Duitsland neemt ook de drukgradiënt in de oostelijke Alpen verder af en daarmee ook de Stau en de wind.
 
Dorit vanmorgen met kern van 1038 hPa boven zuid Duitsland


Tevens wordt er vanuit het zuiden en westen steeds zachtere lucht aangevoerd waardoor de temperaturen ook in het oosten aan een opmars kunnen gaan beginnen.Vandaag dus nog even wat minder in het oosten (noordkant) maar verder overal al volop zon en middag temperaturen die oplopen naar 4 tot 9 graden. Op 2000 meter stijgt het kwik naar 2 tot 4 graden, in het oosten in alle hoogtes nog een stuk kouder met op 2000 meter 1 tot – 4 graden en middagtemperaturen tussen 1 en 4 graden en tot 9 graden in het zuiden.
 
Radarbeeld Alpen 10h00. Bron WetterOnline.de

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

De komende dagen verplaatst het zwaartepunt van de hogedruk zich nog wat verder naar het noordoosten en verblijven grote delen van west Europa als ook de Alpen aan de warme kant van het systeem. Op het 850 vlak dat van 1400 naar 1600 meter wordt opgeduwd stijgt het kwik van -6 naar + 6 graden en ook het 500 hPa komt met 5800 meter een stuk hoger te liggen met daar temperaturen die oplopen naar slechts -20 tot – 22 graden.
 
GFS 500 hPA voor zaterdag met nog steeds de aanvoer vanuit het zuiden en de warme hoogte rug tot over de Alpen


De “warmte op grotere hoogte gaan we vooral ook in de bergen merken. Het wordt dan ook zeer zacht met een vorstgrens die tussen de 2800 a 3000 zal komen te liggen. Gelukkig is de lucht ook zeer droog waardoor de sneeuw nauwelijks tot niet zal lijden onder deze thermische hoogstandjes.
 
De komende dagen wordt het genieten in de Alpen. Foto via Facebook Courchevel Officiel


Begin volgende probeert een hoogtetrog vanaf de Atlantische Oceaan de hogedruk wat te ondermijnen. Mogelijk dat dit vooral in de westelijke Alpen wat neerslag gaat opleveren alsook wat lagere temperaturen. Sneeuwvalgrens dan geleidelijk weer dalend naar circa 1000 meter. Het is echter nog afwachten in hoeverre dit gaat lukken, wel moeten we dan rekening houden met wat meer bewolking.In het verdere verloop van de week verplaatst volgens het Europese model ECMWF het zwaartepunt van hogedruk zich weer wat naar het westen en komt de kern ergens boven Duitsland te liggen. Met een wat meer continentale oostelijke stroming wordt dan weer wat koudere lucht aangevoerd en gaat het kwik ook in de bergen weer wat omlaag.
ECMWF donderdag 21 februari met de kern van het hoog boven west Duitsland


Het GFS berekent de hogedruk meer richting het zuiden (Middellandse Zee) en later dan met een meer zuidwestelijke hoogtestroming en nieuwe warme hoogteruk gewoon weer zeer zacht winterweer.
 
GFS voor de donderdag met de hogedruk veel zuidelijker


Enige schoonheids foutje aan dit hogedruk scenario is misschien de mist of Hochnebel die vooral in de lagere delen en dalen de zon wat zal kunnen frustreren. Naar verwachting zal deze echter overdag oplossen en anders is het zaak om het iets hogerop te zoeken. Veel zal ook gaan afhangen van de positie van het hoog en de stroming (wind)

Lawinegevaar
Verder dan toch ook nog even een waarschuwing voor het lawinegevaar. Nog steeds hebben met name de noordelijke Alpen en dat geldt in het bijzonder voor de oostelijke noordkant te maken met een aanzienlijk gevaar voor het ontstond van lawine’s. Veelal is er nog een code 3 (oranje) van kracht. Blijf dus ook strak met het mooiere weer in de oostelijke Alpen op de pistes!

Tot zover vanuit een onbewolkt Termen in Oberwallis. Temperatuur – 3.3 graden en sneeuwhoogte 27 cm. CiaoLAWINE gevaar regionaal aanzienlijk (code 3 / oranje) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.864 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3599 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3599, lezen 15 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden