Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX.

5 Jul 2020 08:30:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Divide, ND; Williams, ND.

5 Jul 2020 08:12:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Divide, ND; Williams, ND.

5 Jul 2020 08:12:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beadle, SD; Jerauld, SD.

5 Jul 2020 07:38:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor LaMoure, ND.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pearl River, MS.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washakie, WY; Hot Springs, WY.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Broward, FL.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, TN.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hyde, NC; Beaufort, NC.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haywood, NC.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harmon, OK; Greer, OK.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, OK; Tillman, OK.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Roberts, TX; Gray, TX.

5 Jul 2020 07:23:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, NC; Haywood, NC.

5 Jul 2020 07:23:38
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
24 februari 2019, 10:41 uur | Bericht #490089
Algemeen; onder invloed van hoog – Frauke –  wordt er droge en relatief zachte lucht aangevoerd. De komende dagen gaat het met veel zon en weer wat verder oplopende temperaturen zeer zacht verder. Een weersverandering lijkt zich in het eerste maart weekend te gaan voordoen.

Deze week nog zeer zacht en zonnig

Veel koudere polaire lucht is de afgelopen 48 uur via oost Europa en de Balkan naar het zuiden uitgestroomd. Een deel van deze koude lucht schampte nog net de oostelijke Alpen en vooral vrijdag viel er ook regen en sneeuw. Achter het koufront drong weer veel koudere maar ook weer een heel stuk drogere lucht binnen waardoor gisteren in het gehele Alpen gebied de zon weer het weerbeeld bepaalde.
 
In Tessin steeg het kwik vrijdag tot 20 a 23 graden. Beeld Ascona (Lago Magiorre)
In vergelijking met de vrijdag was het echter een stuk minder zacht en dat gold met name voor de zuidelijke Alpen. Vrijdag steeg het kwik in het zuidelijke Zwitserse kanton Tessin (Ticino) lokaal tot 22 a 23 graden. In Domodossola, niet ver van de grens van het zuidelijke Oberwallis, steeg het kwik vrijdagmiddag zelfs tot zomerse 25 graden.
Gisteren bijna 12 graden op Rosswald op 1800 meter hoogte.
Wat hogere bewolking en rest bewolking boven het dal maar verder gewoon Kaiserwetter en genieten op de pistes Foto Mittelberg Kleinwalsertal via Twitter Hans ter Braak @hansterbraak


Veel slechter weer troffen we gisteren aan op de Balkan en zuidoost Europa. Daar denderde heel koude lucht tot ver naar het zuiden. Dit ging gepaard met een harde tot stormachtige wind met boven de Adriatische Zee een zeer sterke Bora (soort koude Föhnwind) waarbij in Kroatië (windsnelheden werden gemeten van 177 (Split) tot 191 (Makarska) km/h!


Met de uitbraak van de zeer koude polaire lucht sneeuwde het tot in de zuidelijk regionen van Griekenland en Turkije en in de hogere delen (vanaf 400 meter) in het zuiden van  Italië
 
Sneeuw Apostolos Maidonis Thessaloniki – Via Twitter @amaidonis


De 850 hPa  – 5 graden isotherm bevond zich  gisteren noord zuid georiënteerd over centraal Oostenrijk. In het oosten kwam het kwik maar nipt boven het vriespunt uit , tegelijkertijd was het met 13 tot 15 graden in het westen opnieuw zeer zacht.

Vandaag zondag staat weer volop in het teken van hoog – Frauke – met kern boven oost Europa. Na een koude nacht met lokaal weer matige tot strenge vorst en in de ochtend enkele mistbanken of Hochnebel wordt het overdag met veel zon weer zeer mild.


Ook in de oostelijke Alpen gaat het kwik weer in de lift. De middag temperaturen stijgen naar 2 tot 15 graden en op 2000 meter wordt het -3 tot 6 graden. De laagste temperaturen gelden voor het oosten.
 
Zeer zacht, vorstgrens stijgend naar 3500 meter
De eerste helft van de nieuwe week verandert er maar bar weinig aan het rustige en zee zachte hogedruk weer. Vrijdag gaat het roer echt om en kan er met name in de oostelijke Alpen wat regen en hogerop sneeuw gaan vallen!
 
De prognose voor het Kleinwalsertal die ook als model staat voor de overige Alpen, tot vrijdag voor deze tijd van het jaar het maximaal haalbare aan zon uren en nog eens boterzacht
 
Mede ondersteund door een warme hoogte rug die vanaf de Middellandse Zee tot over de Alpen naar west Duitsland en de Benelux uitstrekt belooft het opnieuw zeer zacht te gaan verlopen.
 
ECMWF voor woensdag 27-02

In de inner-alpine dalen en aan de Alpenzuidkant kan het kwik tot 20 a 23 gaan oplopen, elders wordt het een graad of 15 tot 18. De vorstgrens vinden we terug tussen de 3000 en 3200 meter, woensdag en donderdag verder stijgend naar 3300 tot 3500 meter!
 
 
 

Voor de wintersporters die deze week in de (hogere) Alpen vertoeven is het zaak om je goed te beschermen tegen de al krachtig zonnestraling die met name boven de sneeuw nog extra kracht heeft door de sneeuw (albedo effect). Vandaag en morgen is de UV index 3 tot 4 (1000 tot 3000 meter)
 
 

Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Vanaf vrijdag lijkt er dan eindelijk een einde te komen aan het geblokkeerde stromings patroon. We krijgen dan te maken met een westelijke (zonale) hoogtestroming waarbij storingen periodiek voor neerslag gaan zorgen. Een eerste storing (trog) trekt vrijdag van west naar oost over de Alpen en zal de inleiding gaan vormen voor een onbestendigere periode.Met de neerslag krijgen we ook te maken met minder zachte condities. De vorstgrens gaat in de bergen weer een dalende trend inzetten en datzelfde geldt voor de sneeuwvalgrens. In de loop van de vrijdag stroomt er samenhangend met een koufront vanuit het westen een eerste portie koudere maritiem polaire lucht over de Alpen uit en daalt de sneeuwvalgrens naar 1600 tot 1000 meter.
 
ECMWF T850 hPA voor zaterdag 00h00 tijdelijk krijgen we van het noordwesten uit te maken met de koudere lucht


Veel neerslag wordt er door de nabijheid van hogedruk (uitloper) niet verwacht waarbij het zwaartepunt langs de (oostelijke) Alpennoordkant zal liggen, in de overige Alpen wordt voor dit moment weinig tot geen neerslag berekend.

In het weekend draait in het voorveld van een actieve depressie boven de noordelijke Atlantische Oceaan de stroming weer naar zuidwest en volgt richting de zondag weer een portie zachtere lucht. Ook maandag en dinsdag staan in het teken van de zachte lucht, woensdag volgt dan weer over een breder front maritiem polaire lucht.
 
ECMWF 500 hPa voor maandag 12h00


Kortom, vanaf vrijdag evolueren we naar periodiek onbestendig winterweer waarbij dan weer zachtere en dan weer koudere luchtmassa’s over de Alpen trekken. Geheel afhankelijk van deze luchtmassa’s zal de sneeuwvalgrens variëren tussen 1800 en 1000 meter.
 
GFS ensembles centrale noordelijke Alpen


Hoe het één en ander de komende dagen zich zal gaan ontwikkelen en of we vanaf 4 maart dan eindelijk weer eens sneeuw van betekenis gaan krijgen gaan we de komende dagen in kaart brengen. Voor nu een fijne zondag en ciao vanuit OberwallisLAWINE gevaar matig (code 2 / geel) Lokaal door de hoge middagtemperaturen kans op Gleitschnee en -of Nassschnee lawine’s!

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.864 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3515 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3515, lezen 13 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden