Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

17 Jul 2019 16:01:03

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 10:59:15

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 09:59:15

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:52

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:51

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:50

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:49

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:48

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:45

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:43

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:42

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 07:59:16

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 05:59:46

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 05:59:45

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jul 2019 05:59:44
Actueel
1 / 4

Zomerdiscussietopic

zomers warm maar licht wisselvallig

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Bastia, Corsica

In beeld: gedeeltelijke maansverduistering boven de Benelux

Hevige regenval blijft landen in Zuid-Azie teisteren

Tientallen slachtoffers

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2830
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april, 09:40 uur | Bericht #490439

Berichtgeving natuurbranden Benelux 2019

De afgelopen tijd hebben we alweer te maken gehad met de eerste natuurbranden. Deze natuurbranden konden snel uitbreidden dankzij dode vegetatie van de droogte van vorig jaar en de harde wind. Verschillende veiligheidsregio's hebben het risico op natuurbranden al verhoogd en ook worden er boven de Veluwe surveillance uitgevoerd om beginnende branden snel te ontdekken.
 
Natuurbranden vorige week
Op maandag op 8 april was er een grote natuurbrand op de Laapersheide bij Hilversum. Deze brand is waarschijnlijk aangestoken. Omdat de brand dicht bij het spoor woedde werd de treinverbinden tussen Hilversum en Utrecht tijdelijk stilgelegd.
 Twee dagen later woedde er opnieuw een grote natuurbrand. Deze keer op de Arnhemse Heide bij Schaarsbergen: | Gewijzigd: 17 april, 09:41 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2830
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april, 12:03 uur | Bericht #490441

Code geel voor brandgevaar in Belgische natuurgebieden

Het Belgische Agentschap Natuur en Bos heeft in Antwerpen en Limburg code geel afgekondigd voor brandgevaar vanwege de aanhoudende droogte. “Natuurbeheerders en brandweer zijn extra waakzaam”, meldt het agentschap op zijn website. In de rest van België geldt code groen.

Brandfase geel betekent dat de natuurgebieden beginnen uit te drogen door het goede weer, waardoor het risico op brand groter wordt. De waarschuwing heeft volgens Belga betrekking op de tientallen natuurgebieden in beide provincies. In Antwerpen wordt de brandtoren op de Kalmthoutse Heide bemand op dagen met een verhoogd risico.

Bron: Weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5182
Lid sinds: 5 jul. 2011
18 april, 14:27 uur | Bericht #490442
Blijkbaar hebben heel veel nieuwssites het verkeerd overgenomen wat betreft België, want het is wel degelijk al code oranje (en niet geel). Bron: Agentschap Natuur & Bos

Aanhoudende droogte verhoogt brandrisico in meerdere Vlaamse natuurgebieden

Door de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van geel naar oranje. Dat meldt het Agentschap Natuur en Bos. Brandfase oranje betekent dat het erg droog en brandgevaarlijk is en dat je kinderen dan ook niet zonder toezicht mag laten in de tientallen natuurgebieden die de provincies rijk zijn. 

Voorts zijn beheerders en brandweer extra waakzaam en als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer meteen versterkt uit. De aanwezige brandtorens worden bovendien overdag bemand.

De waarschuwing heeft onder meer betrekking op bekende gebieden als de Kalmthoutse Heide, de Merode, het Nationaal Park Hoge Kempen en Bosland. 

In de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant geldt nog gewoon code groen, aangezien daar volgens het Agentschap Natuur en Bos nog weinig brandgevaar is.

Bron artikel: hln.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5182
Lid sinds: 5 jul. 2011
18 april, 16:18 uur | Bericht #490443
En mijn vorige post kan al genegeerd worden, want is daarnet al opgeschaald naar code rood... 


Nu al “extreem hoog gevaar” op brand in natuurgebieden provincie Antwerpen: code rood afgekondigd


Het agentschap Natuur en Bos heeft het brandgevaar voor Antwerpse heiden en bossen in brandgevoelige gebieden opgetrokken naar code rood, wat betekent dat er een “extreem hoog gevaar” is voor het uitbreken van heidebranden. De reden is de aanhoudende droogte en een oostenwind die lokaal is komen opzetten. Bezoek aan de natuurgebieden wordt afgeraden.

“Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden”, zegt Natuur en Bos. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Een toegangsverbod is er niet, maar de beheerders van de domeinen en de brandweer zijn zeer waakzaam, klinkt het. “Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden overdag bemand.” Dat blijft allicht nog de rest van de paasvakantie het geval.

De brandgevoelige gebieden zijn de Kalmthoutse Heide, de Eksterheide, De Merode, Most-Keiheuvel en Tielenheide. In de provincie Limburg geldt sinds enkele dagen brandfase oranje. In de andere provincies geldt code groen en is er weinig gevaar op brand.

Bron: hln.be
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1096
Lid sinds: 29 mrt. 2016
19 april, 18:23 uur | Bericht #490445

Combinatie harde wind en droogte veroorzaakt natuurbranden


Helaas zijn er de afgelopen dagen weer meerdere kleine en grotere natuurbranden geweest. De wind zorgt ervoor dat kleine brandjes zich snel kunnen verspreiden.
 
Gisteren: Grote natuurbrand bij Soester Duinen onder controle
De brand die vanmiddag uitbrak bij de Soester Duinen is inmiddels onder controle. De brandweer is bezig met nablussen.

Het gaat om een gebied van honderden vierkante meters, meldt RTV Utrecht. De brand werd rond 15.00 uur ontdekt door 'Charly', het vliegtuig dat de Utrechtse Heuvelrug bewaakt wanneer het extra droog is buiten.

'Blijf weg'
De brandweer roept mensen op niet naar het natuurgebied te komen. Mensen die er wel zijn, wordt gevraagd het gebied te verlaten, zodat de hulpdiensten de ruimte hebben. Het nablussen zal nog één of twee uur duren.
Bron: NOS
 
Vandaag: Droogte veroorzaakt bosbrand in Belfeld
De brandweer is vrijdagmiddag uit moeten rukken voor een bosbrand in Belfeld.

Twee blusvoertuigen en twee waterwagens moesten rond 14:30 uur naar de brandhaard aan de Loërdijk.

Nasmeulen
De brand in de buurt van een zandgroeve werd ontdekt door voorbijgangers. De opgeroepen brandweer van Belfeld kreeg hulp van de collega's uit Venlo en Reuver. Het sein brand meester kon na een uurtje worden gegeven, maar het smeulde wel nog even na, geeft de woordvoerster van de brandweer aan. Een oppervlakte van ongeveer 20 bij 30 meter is verwoest door de bosbrand. De brandweerlieden houden een gebied van 50 bij 50 meter nat, zodat het vuur niet kan oplaaien.
Er is niemand gewond geraakt.

Extra alert
De oorzaak van de brand is hoogstwaarschijnlijk de droogte, waarvoor de brandweer sinds donderdag waarschuwt. Vanwege de droogte is er namelijk een grotere kans op natuurbranden. Mensen wordt gevraagd extra alert te zijn in de natuur.

Struikgewas
Die waarschuwing lijkt niet voor niets te zijn, want de brandweer moest in de nacht van donderdag op vrijdag al een brand in een struikgewas langs de Bevrijdingsweg in Venlo gaan blussen.

Bron: 1limburg
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2830
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 april, 11:19 uur | Bericht #490447

Gisteren hebben er verschillende natuurbrand(jes) gewoed in de Benelux:


Natuurbrand nabij Museum Belvédère in Heerenveen 

Tussen Heerenveen en Oranjewoud was zaterdagmiddag nabij Museum Belvédère een natuurbrand uitgebroken. Na enige tijd blussen meldde de brandweer dat de brand onder controle was

Drie tankautospuiten werden ingezet om het vuur te bestrijden.  Ook werd gebruik gemaakt van een hoogwerker voor het overzicht en om, indien nodig, een waterkanon in te zetten. Door de droogte werd er snel opgeschaald naar het sein 'grote brand'. De brandweerposten Tjalleberd, Heerenveen en Nieuwehorne werkten mee aan het blussen van de brand.

De brandweer meldt dat in totaal tussen de 150 en 200 meter aan natuurgrond heeft gebrand. De natuur die is verbrand, bestond grotendeels uit boompjes en heide. Er wordt nog enige tijd nageblust. Over de oorzaak is niets bekend.

Bron: LC.nl
  Een heidebrand bij Winterswijk gisteravond. Dankzij de grote rookontwikkeling werd het treinverkeer tijdelijk stilgelegd.

| Gewijzigd: 21 april, 13:42 uur, door W. in t Erland
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.532 topics, welke bij elkaar 440.973 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.938 leden.
Het nieuwste lid is Domse1970.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1693 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1693, lezen 7 mensen het topic " Zomer discussietopic 2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

In beeld: gedeeltelijke maansverduistering boven de Benelux

Spectaculaire waterhoos voor de kust van Bastia, Corsica

Hevige regenval blijft landen in Zuid-Azie teisteren

Tientallen slachtoffers

Zomerdiscussietopic

zomers warm maar licht wisselvallig

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden