Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:45

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:45

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:45

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:44

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:44

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:44

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:44

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:43

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:43

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:43

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:43

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:42

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:42

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:42

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Oct 2019 20:00:42
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Oktober

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Herfst Waarnemingentopic

2019

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1288
Lid sinds: 11 okt. 2010
25 april, 09:13 uur | Bericht #490483
Algemeen; tussen lagedruk boven de Britse Eilanden en hoge druk boven noordoost Europa liggen de Alpen nog tot vrijdag in een zuidelijke hoogtestroming. Terwijl de noordelijke Alpen profiteren van aanhoudende warme Föhn stroming hebben de zuidelijke Alpen te maken met deels intensieve Stau neerslag en veel koelere condities. Vrijdag volgt van west naar oost een koufront met neerslag en koelt het in alle hoogtes af. In het weekend in het zuiden weersverbetering, aan de noordkant onbestendig en koel. In de loop van de volgende week geleidelijk weer warmer en bestendiger.

Weekend sneeuw tot 1200 a 800 meter

Ook gisteren hadden we in de Alpen te maken met een krachtige zuidelijke hoogtestroming waarmee relatief warme maar ook toenemend vochtigere lucht vanuit zuidelijke breedtegraden werd aangevoerd. Een naderend slepen koufront en convergentie zone zorgden ervoor dat de instabiliteit van de atmosfeer in de loop van de dag steeds verder toenam.
 
Hirlam met de fronten gisteren tot over de westelijke Alpen


In de Südstau van de westelijke en centrale Alpenhoofdkam resulteerde dit in verder intensiverende neerslag en tot over de hoofdkam uitbreidende bewolking en buien. Lokaal werd daarbij ook onweer gemeld. In de relatief warme lucht sneeuwde het vanaf circa 2100 meter en pendelde de vorstgrens rond de 2500 meter.
 
Bliizard conditons en -7.7 graden zorgden gisteren in de hogere Alpen en zoals hieronder in de Walliser Alpen voor zeer slechte condities
 
 
 
Smeltende sneeuw, 60 mm aan regen en het nodige aan Saharastof zorgden voor een troosteloos beeld zoals ook hier in Nassfeld. Via Twitter Daniel Schrott @DanielSchrott


Met de nog wat verder toenemende drukgradiënt trok de föhn in de bergen en föhndalen aan tot hard of stormachtig met regionaal ook stormkracht. De noordelijke en ook oostelijke Alpen profiteerden van betere condities en met veel zon steeg het kwik naar 20 tot 25 graden en met föhn werden lokaal 28 graden gehaald! De oostelijke Alpenzuidkant moest het met duidelijk minder hoge temperaturen stellen.
 
Föhn boven de Brunnen aan de Urnersee (Vierwaldstäätersee) . Via Twitter Daniel Gerstgrasser ‏ @danivumalvier


Vandaag donderdag hebben we tijdelijk met een wat rustigere fase te maken en ook de neerslag neemt qua intensiteit af en op meer plaatsen zal de zon weer wat speelruimte gaan krijgen. Verder verandert er in eerste instantie niet veel aan de Südstau en Südföhnfase als ook de temperaturen.In de loop van de dag (avond) gaan op nadering de een koufront de Südstau en Südföhn weer aantrekken en gaat van het westen en zuiden uit de neerslag in de westelijke Alpen weer intensiveren.
 
Radarbeeld west Europa. Via WetterOnline.de
Mooi opgeklaard boven de Berner Alpen, helaas slechts van tijdelijke aard.


Vrijdag trekt het koufront verder over de Alpen naar het oosten en met het vorderen van de dag en na föhn einde breidt de neerslag zich ook over de noordelijke en oostelijke Alpen uit. De aangevoerde lucht wordt gaandeweg kouder en de sneeuwvalgrens daalt dan ook naar 1600  in het zuiden en tot 1200 meter in het noorden, lokaal in het noorden later op de dag sneeuw tot 1000 meter.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Sneeuw tot rond de 1000 meter
In het weekend en op maandag gaat het onder invloed van een boven de Benelux afsnoerend hoogtelaag koel en onbestendig verder waarbij het lokaal tot 1000 a 800 meter kan sneeuwen. Door de beschermende werking van de Alpenhoofdkam profiteren de zuidelijke Alpen van betere condities. Het is er droog en opgeklaard met de opstekende Nordföhn ook een stuk minder koud.
 

In het weekend en op maandag hebben we met de verkoelende werking van een hoogtelaag te maken dat via de Alpen naar het zuidoosten trekt


Zachter en meer zon, op langere termijn weer kouder?
Dinsdag trekt het hoogtelaag verder weg naar de Balkan en komen we in weer wat rustiger vaarwater terecht en gaan ook de temperaturen weer in stijgende lijn. Of de weersverbetering en opwarming van langere duur zal zijn valt te betwijfelen. Richting en in het het weekend zien we vanuit het noorden alweer een volgende portie koudere maritiem polaire lucht naar het zuiden toe afzakken en gaat met een naderend koufront ook de onbestendigheid weer opleven.
 
GFS 500 hPa voor vrijdag 3 mei met boven de Alpen de vlakke drukverdeling. Koudere lucht stroomt dan inmiddels weer van het hoge noorden naar het zuiden uit


Hoe het één en ander zal gaan verlopen is nog niet geheel duidelijk, een overgang naar standvastig stabiel hogedruk weer lijkt voorlopig echter niet aan de orde.
 
GFS ensembles centrale noordelijke Alpen


Vanuit een opgeklaard Termen in Oberwallis een fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. CiaoMeer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.723 topics, welke bij elkaar 441.645 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.990 leden.
Het nieuwste lid is annita.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3812 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3812, lezen 8 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 5)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Oktober

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden