Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ward, ND; Burke, ND; Mountrail, ND.

5 Jul 2020 10:18:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, TX; Harrison, TX.

5 Jul 2020 10:02:07

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Jul 2020 10:01:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miller, AR; Marion, TX; Cass, TX; Caddo, LA.

5 Jul 2020 10:00:09

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Jul 2020 09:59:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perkins, SD.

5 Jul 2020 09:15:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beadle, SD; Jerauld, SD.

5 Jul 2020 09:15:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Divide, ND; Williams, ND.

5 Jul 2020 09:15:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ward, ND; Burke, ND; Mountrail, ND.

5 Jul 2020 09:11:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Albany, NY.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, NY; Columbia, NY; Albany, NY; Rensselaer, NY; Berkshire, MA.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Worcester, MA; Hampden, MA.

5 Jul 2020 08:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Box Butte, NE; Dawes, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hayes, NE; Chase, NE.

5 Jul 2020 08:45:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dundy, NE.

5 Jul 2020 08:45:03
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
9 mei 2019, 09:38 uur | Bericht #490549
Algemeen; achter een zwak koufront hebben we te maken met een westelijke hoogtestroming waarmee onstabiel luchtmassa’s worden aangevoerd. Tijdens het weekend draait de hoogtestroming naar het noordwesten en wordt vooral aan noordkant weer koudere polaire lucht aangevoerd. Volgende week overgang naar stabieler hogedrukweer en geleidelijk oplopende temperaturen

Tijdens de IJsheiligen opnieuw kouder

Een zwak warmte front gevolgd door een zwak koufront is gisteren de westelijke Alpen binnen getrokken. Na een Südföhnfase begon het later op de dag op passage van het koufront vooral in de westelijke Alpen te regenen en boven de 1600 a 2000 meter te sneeuwen. De oostelijke Alpen en met name de oostelijke regionen hielden het nog meesttijds droog. Grote verliezer was gisteren de zon en in onder de bewolking en in de neerslag pakten de temperaturen heel bescheiden uit.
 
Zugspitze, in de ochtend begon het weer te sneeuwen en doet nog weinig aan de lente denken
Voorlopig wordt dat nog niks met lente en terrasjesweer. Winterse Hotel des Glaciers in de The Hautes Alpes vanmorgen
Hotel Glaciers The Hautes Alpes
Hotel Glaciers The Hautes Alpes

In totaal viel er in Oberwallis zo’n 10 mm aan neerslag. Ook op Rosswald was het vanmorgen weer winters ontwaken met een vers pak sneeuw. Webcam Alpenweerman Chalet Bergfriede (1800m)Vandaag donderdag hebben de oostelijke Alpen eerst nog te maken met het naar het oosten wegtrekkende front en neerslag. Elders heeft zich achter het front een Westwetterlage ingesteld waarmee wat drogere lucht wordt aangevoerd.


Een aparte neerslag zone trekt de westelijke Alpen binnen, de oostelijke Alpen hebben nog te maken met het wegtrekkende koufront. Sowieso is de atmosfeer onstabiel van opbouw en dat resulteert tevens in de ontwikkeling van enkele buien. Tussen de bedrijven door zal echter ook de zon acte de présence geven.

In de wat koelere lucht sneeuwt het vanaf 1500 met in het oosten en tot 2000 meter langs de zuidkant. De maxima stijgen  al naar gelang zon, bewolking en -of neerslag naar waardes tussen 8 en 16 graden. In de bergen pendelt het nulgraden rond de 2100 meter. Bij dit alles staat een matige tot sterke wind uit westelijke richtingen.geven.
 
Radarbeeld west Europa 08h40. Bron WetterOnline.de


Vrijdag lijkt wat betere papieren te hebben en de zon zal meer ruimt krijgen. Met een meer zuidwestelijke hoogtestroming wordt er dan weer wat zachtere lucht aangevoerd en kan het kwik met de zon oplopen naar 15 tot 20 graden en lokaal zijn met föhn effecten (Rhonedal) 22 tot a 24 graden mogelijk. Geheel stabiel is het echter ook dan niet en met name door de dagelijkse gang kunnen stapelwolken lokaal het buien stadium bereiken. Sneeuwvalgrens vrijdag algemeen tussen de 1800 en 2300 meter.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats   

Nogmaals polaire lucht
In het weekend krijgen we te maken met een volgende weersverslechtering. Samenhangend met een sturend (hoogte)laag boven de Noorse Zee trekt een aparte randstoring vanaf de Atlantische Oceaan het Europese continent op en koerst via de zuidelijke Benelux naar Duitsland. Het daarmee samengaande frontensysteem en neerslag bereikt zaterdag de Alpen.
 
UKMO voor zaterdag met het laag en de fronten die opnieuw een koudere en vooral aan de noordkant onbestendige weerfase gaan inluiden


Zaterdag is het naar het oosten toe eerst nog droog en opgeklaard maar al gauw neemt de bewolking toe en volgen er net als al in het westen buien waarbij ook onweer kan voorkomen. Met het instromen van weer koudere maritiem polaire lucht daalt de sneeuwvalgrens later op de dag van 2000 naar 1400 tot 1200 meter. In de oostelijke Alpen in de nog warmere lucht algemeen nog zachter en hogere sneeuwvalgrens. In de oostelijke regionen als ook in het zuiden kan het kwik zaterdag nog even pieken naar 20 tot 24 graden.
 
GFS 850 hPa voor zaterdagmiddag, in het westen stroomt de koudere lucht binnen, in het oosten en zuiden nog de zachtere lucht


Zondag (moederdag) zitten we in de koude lucht en vooral langs de (oostelijke) noordkant van de Alpen valt er (buiige) neerslag waarbij het tot 1000 a 800 meter kan sneeuwen. De westelijke Alpen profiteren van wat meer hogedruk en algemeen wat zachtere en ook zonnigere condities. Datzelfde geldt voor de zuidkant en het zuidwesten.

Hogedruk (blokkade)
Met de start van de nieuwe week krijgen we geleidelijk maken met de invloed van een Brits hoog. Met een noordoostelijke hoogtestroming (Zwitserse Alpenoordkant “Bise”) wordt er dan nog koude lucht aangevoerd. De lucht is echter al een stuk droger en de zon kan dan net even dat stukje extra “lente gevoel” gaan geven.

In het verdere verloop houden we in grote lijnen de constellatie met noordelijke hogedruk vast. Lagedrukgebieden (hoogtetroggen) leven zich dan uit boven het noordoosten van Europa en de Atlantische Oceaan, een apart hoogtelaage(je) boven de Balkan.
 
ECMWF 500 hPA voor donderdag 16 mei


Met een beetje geluk verblijven de Alpen dan meest onder de invloed van hogedruk en ook de aanvoer van steeds zachtere luchtmassa’s. Of dit inderdaad gaat lukken, of dat we toch weer te maken gaan krijgen met de lagedruk invloed(en) is nog onzeker. Daarover de komende dagen dan meer.
 
Tot zover voor deze donderdag vanuit een weer opgeklaard Termen in Oberwallis. Een fijne dag, blijf volgen en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Opklaringen Ried-Brig -Oberwallis


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.864 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4934 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4934, lezen 34 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 15".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden