Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 19:01:46

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 19:01:46

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 19:01:45

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 19:01:45

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 17:59:10

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 16:59:26

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

27 Jan 2020 14:59:42

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 13:59:09

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 10:59:35

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 10:59:34

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:32

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

27 Jan 2020 08:59:31
Actueel
1 / 4

Winter discussietopic

Jaaroverzicht 2019

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd januari

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 augustus 2019, 09:14 uur | Bericht #491541
Algemeen;  uitgaande van depressie  – Xaver – vandaag met kern boven de noordelijke Noordzee wordt met een zuidwestelijke hoogtestroming vochtig warme onstabiele lucht aangevoerd. Donderdag krijgen we te maken met een tussenhoog wat tot in het weekend het weerbeeld hoog zomers zal gaan bepalen. In de loop van de zaterdag van het westen uit koufront, toenemende onweerskansen gevolgd door een (tijdelijke) afkoeling.

Weekend tropisch, kwik lokaal oplopend tot 36°C

Met een zuidwestelijke hoogtestroming is gisteren vochtige en warme lucht over de Alpen uitgestroomd en in samenhang met een naderend koufront ontwikkelden zich talrijke regen en onweersbuien. Vooral in het noorden van Zwitserland viel er in de nacht en ochtend lokaal veel neerslag.
 
Aanhoudende neerslag doorspekt met onweer in de noordelijke Alpen. Foto noordelijk van Zürich via Matthias Sänger @myweather_ch


Overdag ontstonden er, mede ook getriggerd door de dagelijkse gang, ook elders deels pittige regen en onweersbuien met lokaal ook hagel, plensregens en zware windstoten.
 
Zware onweersbui met hagel en windstoten tot 109 km/ boven de Thunersee / Interlaken . Via Twitter SRF Meteo @srfmeteo
Zware onweersbui met hagel en zware windstoten gistermiddag o.a. ook in Bolzano. Via Georg Plattner @gp_georg
Bolzana (Bozen)


Droog bleef het in de oostelijke delen van Oostenrijk. De middagtemperaturen stegen naar 27 tot 32 graden, daar waar de zon het moeilijker had of in de regen bleef het met 20 tot 23 graden een stuk koeler.
Dreigende luchten boven de Pirkdorfersee in Karinthië 05-08. Foto Arend-Jan Kauffmann
Ook in het inner alpien Oberwallis kon met gisteren tot ver in de middag genieten de zon en droge condities en temperaturen die in het dal weer tot boven de 30 graden opliepen. Met de vochtige lucht was het wel broeierig weer. Foto 05-08 met uitzicht over de Grenzgletscher richting de Matterhorn. Foto Tamara Casile-van Den Berg


Vandaag woensdag hebben we nog steeds te maken met de warme vochtige luchtmassa’s en samenhangend met een koufront welke zicht uitstrekt vanaf de Balearen via centraal Europa tot aan de Baltische Staten krijgen we opnieuw te maken met regen en onweersbuien.
Het zwaartepunt van de buien verplaatst zich in de loop van de dag tot over de noordelijke oostelijke Alpen en de zuid Duitse Alpen. Lokaal kunnen dit, en dat geldt speciaal voor de Italia anse Alpenzware buien zijn met lokaal veel neerslag in korte tijd als ook (zware) hagel met kans op (zeer) zware windstoten. In de bergen gaat er vanaf circa 3300 meter weer wat verse sneeuw vallen, lokaal 20 tot 35 cm.
 
Radarbeeld Alpen 08h30. Nieuwe buien boven de westelijke Alpen, ook elders gaan vandaag weer pitige onweersbuien ontstaan.. Via Wetteronline.de
Estofex voor vandaag, vooral in de centrale zuidelijke Alpen kunnen zeer zware onweersbuien met zware hagel en zeer zware windstoten ontstaan (level 2)


In de westelijke Alpen van het westen uit in de loop van de middag en avond afnemende buienkans en geleidelijk weer meer zon. De maxima variëren al naar gelang zon, bewolking of buien tussen de 20 en 25 graden. In het oosten in de aanvankelijk nog drogere en warme lucht tropische 30 tot 33 graden.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Donderdag schuift een uitloper van het Azorenhoog tot over de Alpen en van west naar oost gaat het weer overal verder verbeteren. Vooral in de ochtend kan er in de oostelijke Alpen nog wat neerslag of een bui vallen maak ook hier wordt het geleidelijk droog en krijgt de zon steeds meer ruimte. De middagtemperaturen stijgen naar 24 tot 28 graden, in de  bewolking of neerslag eerst nog een stuk koeler. De vorstgrens bevindt zich rond de 4000 meter.

Vrijdag en het weekend komen we aan de voorzijde van een depressie met kern boven de Britse Eilanden te liggen. Met een zuidwestelijke hoogtestroming wordt er dan steeds warmere / hete lucht vanuit het zuidwesten van Europa aangevoerd. Een meelopende warme hoogte rug zorgt dan voor een extra thermische opleving.
 
GFS 500 hPa, zaterdag 00h00. Warme lucht en een hoogterug zorgen voor een zeer warme zaterdag en zondag


Zaterdag gaat het kwik op uitgebreide schaal de tropische grens voorbij en lokaal kan het zelfs 35 tot 36 graden heet worden. Later op de dag kan er met voorkeur voor de zuidkant en in de bergen een lokale regen of onweersbui ontstaan.
 
GFS T850 hPa. Op 1500 meter hoogte gaat het kwik dan richting de 23 graden, genoeg voor lokale 36 graden in de lagere delen en dalen van de centrale en zuidelijk Alpen


Zondag verplaatst de hitte zich geleidelijk naar het oosten en stroomt er aan de oostflank van een uitdiepende Atlantische hoogtetrog geleidelijk weer minder warme over de Alpen uit. Het mag dan zondag niet meer zo heel heet worden, met 28 tot 33 graden belooft echter ook zondag nog hoog zomers te gaan verlopen. Wel neemt geleidelijk de instabiliteit weer toe en daarmee de kans op lokale regen of onweersbuien. In de loop van de zondag (westen) en maandag (oosten) volgt dan het koufront wat met de hoogtetrog meeloopt en gaan regen en onweersbuien voor een tijdelijk verdere afkoeling zorgen.
 
Aan de GFS ensembles is mooi de sterke dynamiek te herkennen waarmee we de komende week te maken gaan krijgen met afwisselend warmere en drogere fases en dan weer koelere onbestendige fases


Richting en op dinsdag is het dan weer aan de beurt aan en tussenhoog welke over de Alpen trekt en een volgende portie warmere lucht in zijn kielzog mee neemt. Woensdaggaat een volgend koufront met regen en onweersbuien de warmte dan alweer naar het oosten toe verdrijven.

Samengevat kunnen we zeggen dat we de komende 10 dagen te maken gaan krijgen met een zuidwestelijke tot westelijke hoogtestroming waarbij mobiele hoogte(ruggen) en troggen (koufronten) elkaar afwisselen met dan weer heel mooie warme en dan weer onbestendige en koelere weer fases. Hoe het één en ander precies qua timing en in detail gaat verlopen zal de komende dagen duidelijk moeten gaan worden en daarover later dan meer.

Tot zover vanuit een opgeklaard Termen in Oberwallis (10 mm regen gisteravond met een temperatuur van 14.7 graden. Een fijne dag gewenst, blijf volgen en graag weer tot een volgende keer. CiaoMeer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.894 topics, welke bij elkaar 442.094 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.027 leden.
Het nieuwste lid is Dani.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3336 mensen aan het browsen op het forum. 8 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3336, lezen 17 mensen het topic "Winter discussietopic 2019-2020".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Jaaroverzicht 2019

Fotowedstrijd januari

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden