Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x36eabfca
Weekend meer zon en (veel) warmer :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Overijssel.

3 Dec 2021 08:20:18

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel.

3 Dec 2021 07:20:25

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:50

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:27

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:25

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:40

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:39

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht.

3 Dec 2021 05:20:19

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland.

3 Dec 2021 02:00:18

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
15 augustus 2019, 09:40 uur | Bericht #491648
Algemeen;  met een noordwestelijke hoogtestroming wordt vrij koele aangevoerd. Donderdag trekt een storing over de Alpen en deze zal deels ook nog op de vrijdag vooral de noordelijke Alpen beïnvloeden. Tijdens het weekend krijgen we te maken met een tussenhoog en aan de voorzijde van een Atlantische depressie wordt dan weer (veel) warmere lucht aangevoerd. Maandag volgt een koufront met onweersbuien en enige afkoeling.

Vooral in noorden eerst nog onbestendig 

De westelijke Alpen profiteerden geheel volgens verwachting gisteren al van een inschuivend tussenhoog.
 
De Alpen gisteren gezien vanuit de ruimte. Het oosten en met name de noordkant had nog te maken met de nodige bewolking


Na een frisse start met lokaal zelfs lichte vorst steeg het kwik overdag met veel zon naar 23 tot 28 graden. De hoogste waardes werden in het inner-alpine Wallis gehaald en in het zuid Zwitserse Tessin.
 
Na een frisse en bewolkte start van de dag werd het in Oberwallis dan toch nog een prima zomerdag. Foto Johann zwembad Geschina te Brig
Mooi opgeklaard ook boven het Rijndal – Liechtenstein. Foto @Siebren1971 Siebren Siebren1971


De oostelijke Alpen en met name de noordelijke delen hadden te maken met meer bewolking die lokaal hardnekkig was. In de loop van de middag kreeg van west naar oost de zon echter ook hier steeds meer speelruimte. De temperaturen bleven hier dan ook een stuk achter en met 18 tot 23 graden en in het oosten lokaal 25 graden was bleef het hier een stuk koeler dan in de westelijke Alpen.
Niet zo heel warm en nog wat bewolking maar verder ook prima vertoeven in het mooie Kleinwalsertal. Foto Haus Walser Berge @HausWalserBerge


Dat we met duidelijk minder warme luchtmassa’s te maken hadden was niet alleen te merken aan de lage minima maar ook aan de temperaturen in het hooggebergte, hier vroor het licht en met een laag verse sneeuw van 10 tot 30 cm was het er even weer winters.
 
Even winters op de Stubaigletscher. Via Snow Forecast.com @SnowForecast
Bevroren en besneeuwde bieslook op de Hochkönig Foto: Matrashaus / Hochkönig


Doortrekkende storing
Vandaag donderdag is het dan ook in de westelijke Alpen weer even gedaan met het mooie weer en de zon. Uitgaande van depressie – Andreas  – vandaag met kern op de Noordzee krijgen we van west naar oost te maken met een storing (occlusiefront).De dag start nog met veel zon maar geleidelijk neemt de bewolking verder toe en vooral aan de noordkant van de Alpen gaan er buien vallen. Inner alpin (Wallis) en het zuiden houden het waarschijnlijk droog. Overdag trekt het front verder naar het oosten en zal ook in de westelijke Oostenrijkse Alpen enkele regen of onweersbuien bezorgen, de centrale en oostelijke delen houden het tot de avond droog en hier zal de zon nog langere tijd schijnen.
 
Radarbeeld Europa 09h00. Bron WetterOnline.de


Achter het front stroomt met een noordwestelijke stroming weer wat koelere lucht binnen. De middagtemperaturen variëren al naar zon, bewolking en neerslag tussen de 18 en 26 graden (hoogste waardes voor het zuiden en oosten). Op 2000 meter wordt het een graad of 9 a 12 en op 3000 meter een graad of 2 tot 4. De vorstgrens pendelt tussen de 3300 (westen) en 3500 (oosten) meter. De wind is meest zwak tot matig uit overwegend west tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag neemt van het westen uit de invloed van een volgende uitloper van hogedruk weer toe. De oostelijke Alpen hebben vrijdag eerst nog te maken met de naweeën van het wegtrekkende front. De zon heeft het nog zwaar met de bewolking en er vallen nog enkele regen en onweersbuien. De westelijke Alpen mogen zich verheugen op droge condities en meer zon. Enkele wolkenvelden trekken met name over de noordelijke Alpen. In de middag en avond föhn tendens. De maxima komen met 23 tot 27 graden weer hoger te liggen, in het oosten met 18 tot 24 graden minder warm.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

(Zeer) warm en zonnig weekend
Het tussenhoog trekt in het weekend verder naar oost Europa en in samenspel met een Atlantische depressie met kern in het zeegebied tussen Schotland en IJsland zoekt de hoogtestroming weer de zuidwesthoek op. Samen met een uitloper van het subtropen hoog gaat dit weer voor een flinke thermische opleving zorgen en stijgen de middag temperaturen weer naar hoog zomerse 25 tot 30 graden.
 
ECMWF voor zondag met de warmere lucht vanuit het zuidwesten


Zondag belooft het in de oostelijke Alpen en speciaal in de oostelijke regionen nog een stuk warmer te gaan worden. Lokaal kan het kwik hier met volop zon en een zwakke Südföhn tendens stijgen naar 34 tot 35 graden.
De westelijke Alpen krijgen in de loop van de dag met steeds meer stapelwolken gevolgd door regen en onweersbuien. In de middag en avond breiden de buien zich tot over de noordelijke oostelijke Alpen uit. Het oosten en zuidoosten verblijven dan nog in de warmere (hete) en drogere luchtmassa’s en houden het nog droog.

Onbestendig start nieuwe week
Maandag
 gaat het onbestendig verder met regen en onweersbuien, de oostelijke delen van de oostelijke Alpen houden het ook dan meest nog droog en zonnig. Met 23 tot 25 graden, in het zuiden tot 27 graden is het weer wat minder warm, uitgezonderd ook nu het oosten alwaar het kwik maandag in de daar nog aanwezige warmere en drogere luchtmassa’s weer tot 30 a 33 graden kan oplopen.
 
ECMWF voor maandag, toenemend onbestendig met van het westen uit regen en onweersbuien


Dinsdag dan ook in het oosten toenemende onweerskansen en minder warm /heet. Elders (licht) onbestendig met nog enkel buien en nog ietwat lagere temperaturen.

Vanaf dinsdag gaat het Atlantische hoog zich naar het oosten tot uitbreiden. We moeten echter nog even afwachten in hoeverre we ook te maken gaan krijgen met een inzettende  weersverbetering. Een aan de oostflank van het hoog meelopende hoogtetrog zou dan namelijk nog wat “roet in het eten” kunnen gaan gooien. Daarover dan later meer.
 
ECMWF voor vrijdag met de hogedruk en de hoogtetrog als mogelijk spelbreker voor stabiel zomerweer


Tot zover vanuit een licht onbewolkt Termen in Oberwallis, een heel fijne dag gewenst en tot een volgende keer maar weer. Ciao
 
Blik vanuit de weerkamer richting de Riederfurka en Aletsch


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.455 topics, welke bij elkaar 446.339 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.378 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2672 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2672, lezen 9 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden