Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x36eabfca
Nazomerse eindspurt :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Overijssel.

3 Dec 2021 08:20:18

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel.

3 Dec 2021 07:20:25

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:50

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:27

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:25

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:40

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:39

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht.

3 Dec 2021 05:20:19

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland.

3 Dec 2021 02:00:18

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39
Actueel
1 / 4

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
19 september 2019, 09:14 uur | Bericht #491923
Algemeen; tot en met donderdag liggen de Alpen aan de zuidkant van hoog – Hanneke – met centrum boven de Britse Eilanden. Met een noordoostelijke stroming (Bisenstroming) wordt eerst nog koele lucht aangevoerd. Vanaf vrijdag gaat het hoog aan de wandel richting oost Europa (Balkan) en draait de stroming naar zuidwest tot zuid en gaan de temperaturen in alle hoogtes weer flink in de lift. In de weekend komt de Alpen de Südföhn opzetten als voorbode voor een koufront wat voor maandag op het weermenu staat.

Oplopende temperaturen, weekend nogmaals nazomeren

Eergisteren kon met volop zon en met de aanvoer van zeer zachte lucht het kwik in de westelijke Alpen lokaal nogmaals tot tropische waardes oplopen. Opvallend waren ook de 30+ graden in Wallis en de 33 graden aan de andere kant van de Alpenhoofdkam in het Valle d ´Aoste. Mede verantwoordelijk voor de thermische hoogstandjes was de Nordföhn.
 
Hoogzomerse temperaturen dinsdag met 33 graden in Aosta. Bron Kachelmannwetter.com
Aosta
Lenticularis wolken verraden de Föhn boven de Walliser Alpen (Rosswald / Termen)


Gisteren stroomde er samenhangend met het polaire front (koufront) dat de oostelijke Alpen met schampte wat minder zachte lucht binnen en was het met de tropische temperaturen gebeurd. Vooral in de noordoostelijke en oostelijke Alpen zorgden de van origine polaire luchtmassa’s voor een gevoelige afkoeling. Hier werd het nergens meer warme dan 20 graden en enkel de zuidkant kom nog 20 tot 22 graden registreren.
 
De Theta-E kaart dinsdagmiddag welke mooi de verschillende luchtmassa’s liet zien. Groen blauw de veel koudere en drogere polaire lucht, oranje geel de warmere vochtigere lucht
Gisteren begon de Hochnebel al terrein te winnen in de noordelijke Alpen. Beeld Zugspitze
Neerslag van betekenis viel er niet op het front. In de zuidwestelijke Alpen (Italiaanse) kant ontstonden door toedoen van lage druk boven de centrale Middellandse Zee diverse regen en onweersbuien. De hoogste temperaturen werden gisteren gehaald in de zuidelijke Zwitserse Alpen alwaar het kwik nog tot 25+ graden kon oplopen.
 
Foto Mont Ventoux. Via Twitter Maarten Stam @StamMaarten


Na een frisse nacht met lokaal lichte vorst stijgt het kwik vandaag met veel zon naar 13 tot 20 graden. Lokaal in de inner alpine Walliser Alpen en de Alpenzuidkant kan het 22 tot 23 graden worden. Lokaal moet met voorkeur voor de Alpennoordkant weer rekening worden gehouden met het ontstaan van Hochnebel en mist, bovengrens meest tot 1600 a 2100 meter reikend.Ook in de bergen is het vandaag in vergelijking met de voorgaande dagen een stuk koeler. Op 2000 meter wordt het een graad of 2 tot 8 en de vorstgrens varieert tussen de 3800 meter in het westen tot lokaal in de ochtend tot in de hoger gelegen dalen.
 
Radarbeeld Alpen vanmorgen 0m 08h20. Bron WetterOnline.de
Arosa Weisshorn met de Hochnebel boven de dalen. Bron Webcam – weisshorn.roundshot.com
Ook het Oberwallis heeft vanmorgen met de Hochnebel te maken, bovengrens momenteel circa 2000 meter. Beeld via Meteo-Oberwallis vanuit Grächen – Seetal


Nazomers weekend
Vrijdag en in het weekend zien we het Britse hoog naar oost Europa en de Balkan trekken. Na passage van de hoogte-as komt er een einde aan de vrij koude noordoostelijke stroming en zoekt deze de zuidoost tot zuid en later zuidwest hoek op. De temperaturen gaan in alle hoogtes weer flink in de lift en nog één keer kunnen we gaan genieten van voor de tijd zeer warm nazomerweer.
 
GFS 500 hpA voor zaterdagmiddag. hoog Hanneke is inmiddels doorgeschoven tot over zuidoost Europa en zal zondag maandag van de kaarten verdwijnen


Met veel zon stijgt het kwik zaterdag naar 22 graden en zondag kan het nog wat warmer worden. Op nadering van een koufront wordt het geleidelijk föhnig (Südföhn) en met de föhn kan het kwik nog een aantal graden winst pakken. Met de hogedruk en ondersteund door een warme inschuivende hoogterug gaat ook in de bergen het kwik weer flink stijgen en zal in het weekend weer boven de 4000 meter gaan uitkomen!

Zondag komt in de loop van de dag vanuit het westen en noordwesten wat meer (hogere) bewolking opzetten. De bewolking als ook de föhn zijn een voorbode voor een weersverandering die maandag van west naar oost zijn intrede gaat doen.
 
Depressies met hun storingen naderen zondagmiddag -avond de westelijke Alpen
GFS neerslag 3H zondagavond


Het wordt vanuit het westen dan toenemend onbestendig en de temperaturen gaan weer een dalende trend inzetten. De oostelijke regionen mogen zich ook maandag nog verheugen op aangenaam en meest zonnig nazomerweer.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

De weersverandering heeft te maken met een vanuit het westen inschuivende hoogtetrog die vanaf maandag een overgang naar een meer zonaal stromingspatroon zal gaan inleiden met een jet die een wat zuidelijkere koers gaat volgen. Depressies met hun storingen kunnen dan gemakkelijker het Europese continent bereiken.

Onbestendiger en afkoeling
Vanaf maandag evolueren we dan ook naar een algemeen koeler en vooral ook wisselvalliger weertype en is het met het warme nazomerweer gedaan en kunnen we ons dus gaan instellen op een meer herfstachtig weertype wat eigenlijk heel normaal voor deze tijd van het jaar is. Hoe dat allemaal precies zal gaan verlopen en voor wat betreft de details dat zullen we de komende dagen gaan vervolgen.
 
GFS ensembles prikpunt centrale noordelijke Alpen


Tot zover maar weer voor deze donderdagochtend vanuit een grijs Termen in Oberwallis. Fijne dag en graag tot een volgende keer. CiaoMeer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.


De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl
Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.455 topics, welke bij elkaar 446.339 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.378 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2632 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2632, lezen 12 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden