Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x36eabfca
Onbestendig en koelere start Astronomische herfst, sneeuw hooggebergte :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Gelderland, Groningen, Overijssel.

3 Dec 2021 08:20:18

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel.

3 Dec 2021 07:20:25

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:50

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:27

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:59:25

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:40

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:39

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 06:01:17

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht.

3 Dec 2021 05:20:19

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland.

3 Dec 2021 02:00:18

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:40

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Dec 2021 00:01:39
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
23 september 2019, 09:33 uur | Bericht #491944
Algemeen;  een lang gerekte storing (koufront) samenhangend met depressie – Klaus I en Klaus II – trekt over de Alpen en gaat pünktlich met de start van de astronomische herfst een onbestendige en gevoelig koelere weer episode inleiden. Met een westelijke hoogtestroming gaan storingen gaan deze week periodiek neerslag (buien) geven. In het hooggebergte valt sneeuw.

Koufront luidt wisselvallige koelere weerfase in, verse sneeuw hooggebergte

De afgelopen dagen konden we geheel volgens verwachting nog genieten van zonnig en zeer zacht nazomerweer. Vooral de noordelijke Alpen profiteerden met een opstekende Südföhn van de zon. De zuidelijke en met name de zuidwestelijke Alpen kregen in de loop van zaterdag en op zondag in toenemende mate te maken met de invloed van een naderende frontale storing.
 
Jura 21-09 met de bewolking op nadering van de eerste storing FotoOscar Wokke


Deze storing (koufront) zorgde ook voor de toenemende drukverschillen (drukgradiënt) tussen de zuid en noordkant ( 7 tot 8 hPa) en de in kracht toenemende Südföhn. Keerzijden van de medaille (föhn) is dan de inzettende Südstau en bewolking aan de Alpenzuidkant. Ook de temperaturen bleven hier duidelijk achter met die aan de noordkant. Hieronder een foto impressie van de afgelopen twee dagen
 
Carel Ha stuur berichtte van zeer wisselende condities (wolken, regen, föhn en zon) tijdens de reis van de zuidkant naar de noordkant van Alpen. Foto Föhnmuur aan de noordkant van de berg
Prachtige foto’s gemaakt tijdens een dagje hiken in het massief van de Mont Blanc met oa Mer de Glace & Aiguille Verte Foto Elwin Olieman – Twitter @MeteoVaassen
Foto Elwin Olieman – Twitter @MeteoVaassen
Zermatt – Matterhorn Foto Christian R @ritschie_ch


In de loop van de zondagmiddag nam vanuit het westen de bewolking in de westelijke Alpen opnieuw weer toe op nadering van het eigenlijke koufront en volgde er eerste neerslag / buien. Met het koufront stroomde van het westen uit ook weer koelere lucht binnen.Vandaag maandag is het dan ook een stuk koeler dan de voorgaande dagen en de krachtige westenwind maakt het voor het gevoel nog een stuk frisser. In de ochtend valt in de westerse Alpen nog laatste neerslag en met stijgende luchtdruk wordt het weer droog en komt de zon er weer aan te pas.
 
Radarbeeld met de storing en neerslag vanmorgen 0m 09h00


Ook de westerse oostelijke Alpen krijgen te maken met de frontale neerslag en lokaal kan er ook nog een klap onweer voorkomen. De oostelijke regionen houden het meest droog en hier zullen ook de hoogste temperaturen gehaald gaan worden.

n de westelijke Alpen stijgt het kwik naar 17 tot 18 graden, inner alpin (Wallis) en de zuidkant wordt het een graad of 20. In de oostelijke Alpen is het algemeen nog wat zachter met in de oostelijke delen maxima tot 23 graden. De vorstgrens daalt naar 2800 tot 2600 meter, de sneeuwvalgrens naar 2600 tot 2400 meter, lokaal in de centrale noordelijke tot 2100 a 1900 meter.
 
In de hogere Alpen valt weer wat sneeuw. Beeld vanmorgen vanuit Skihütte in Stand ( centraal Zwitserland) op 2450m


Tot de avond kan er in de centrale Alpen in het hooggebergte, pak hem beet vanaf 2500 tot 3000 meter, 5 tot 15 cm verse sneeuw vallen. In de Mont Blanc regio en de Berner Alpen ook nog wat meer. Bij dit alles staat een matige tot harde west tot noordwestelijke wind.
 
WRF-ARW neerslag / sneeuw voor de komende 3 dagen


De weersverbetering in de westelijke Alpen hebben we te danken aan een in de hoogtestroming opgenomen tussenhoog dat van het westen uit binnen schuift. Vooral dinsdag ochtend gaan ook de overige Alpen ervan profiteren.
 
GFS neerslag 3/H dinsdag tijdelijk beter (droog) op passage tussenhoog


Dinsdag mogen we vooral in de eerste helft van de dag dan ook de zon verwachten. In de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking weer toe en er kan weer neerslag of een bui gaan vallen. De middagtemperaturen variëren al naar gelang zon, bewolking of neerslag tussen de 15 en 23 graden.

Woensdag krijgen we van west naar oost te maken met een volgend koufront. Het is overwegend bewolkt en er valt neerslag of buien. De oostelijke Alpen profiteren nog het langs van de invloed van het naar het oosten wegtrekkende tussenhoog. Qua temperaturen verandert er niet veel, het warmst wordt het met de zon in het oosten alwaar het kwik tot 22 a 23 graden kan oplopen.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Donderdag en vrijdag krijgen we aan de voorzijde van een depressie op weg via Schotland naar Scandinavie te maken met een meest zuidwestelijke hoogtestroming. Daarbij overweegt in eerste instantie de invloed van zuidelijke hogeduk. Het is meest droog en de temperaturen kunnen weer wat winst gaan pakken. In het weekend, waarschijnlijk al op de zaterdag volgt dan weer een volgende storing met neerslag (buien) en gaan de temperaturen weer wat naar beneden.In het weekend gaan  we vooral op de zaterdag weer profiteren van de invloed van hogedruk, lang zal dit echter niet duren want een volgende storing met neerslag staat voor de zondag(middag op het weer menu. Begin volgende week onder invloed van een tussenhoog van west naar oost weer betere condities.Samengevat kunnen we opmaken dat we de komende dagen te maken gaan krijgen met een meer zonaal (westelijk) stromingspatroon waarmee dan weer wat zachtere en dan weer wat koudere luchtmassa’s worden aangevoerd. Onder invloed van de mobiele wiggen (tussenhogen) kunnen we profiteren van betere condities met ook de zon. De hoge temperaturen dan wel het warme nazomer weer lijkt niet meer terug te keren.
Tot zover voor deze maandagochtend vanuit een grijs en nat Termen in Oberwallis. Fijne dag, blijf volgen en graag weer tot een volgende Alpenweerpraatje. Ciao


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.


ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/


U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.455 topics, welke bij elkaar 446.339 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.378 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3062 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3062, lezen 11 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden