Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Gates, NC; City of Suffolk, VA.

4 Aug 2020 21:43:15

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor City of Norfolk, VA; City of Chesapeake, VA; City of Portsmouth, VA; City of Suffolk, VA.

4 Aug 2020 21:43:14

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor St. Marys, MD.

4 Aug 2020 21:43:14

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor James City, VA; Surry, VA; Charles City, VA.

4 Aug 2020 21:43:14

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor City of Suffolk, VA; Isle of Wight, VA.

4 Aug 2020 21:43:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Westmoreland, PA; Allegheny, PA.

4 Aug 2020 21:34:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Sullivan, NH.

4 Aug 2020 21:11:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Ocean, NJ; Atlantic, NJ; Burlington, NJ.

4 Aug 2020 21:11:28

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Hartford, CT.

4 Aug 2020 21:08:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Fairfield, CT.

4 Aug 2020 21:00:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cheshire, NH; Sullivan, NH.

4 Aug 2020 20:58:10

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Middlesex, CT.

4 Aug 2020 20:58:10

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Windham, VT; Bennington, VT.

4 Aug 2020 20:45:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor City of Chesapeake, VA; Currituck, NC; Camden, NC.

4 Aug 2020 20:38:47

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor City of Chesapeake, VA; Perquimans, NC; Gates, NC; City of Suffolk, VA; Camden, NC; Pasquotank, NC.

4 Aug 2020 20:38:47
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 december 2019, 10:10 uur | Bericht #492403
Algemeen;  de invloed van de hogedruk neemt geleidelijk verder af en een eerste zwakke storing  trekt over de noordelijke Alpen. Begin volgende week krijgen we te maken met een west tot noordwestelijke hoogtestroming en gaan volgende storingen periodiek neerslag geven. Vooral in de Weststau van de Alpenhoofdkam gaat er dan sneeuw van betekenis vallen waarbij het tijdens de koudere fases tot in de lagere delen en dalen kan sneeuwen.

Overgang naar dynamisch Westwindwetter, veel sneeuw Weststau regionen

Er komt een einde aan het rustige hogedruk weer dat deze week vooral de bergen Kaiserwetter bezorgde. Ook gisteren konden we in de bergen nog een keertje genieten van de zon die overuren maakte en voor de tijd van het jaar al uitstekende piste condities. Ondanks de nog vrij hoge temperaturen was dank de strek negatieve dauwpunten (droge lucht) ook de sneeuw van prima kwaliteit en kon met genieten van wederom een fantastische dag met fenomenale vergezichten.
 
Kaiserwetter en uitstekende wintersport -sneeuw condities gisteren in Zermatt. Foto via Tamara Casile-van Den Berg
Boffen als je in Zermatt woont en als kleuter samen met papa en mama de nog rustige afdalingen op de pistes van de Gornergrat aan de voet van de Matterhorn mag skien. Foto via Tamara Casile-van Den Berg (Zermatt)
In de lagere delen en dalen was het de rijp die in schril contrast met de staalblauwe hemel voor betoverende plaatjes zorgde. Foto via Daniel Gerstgrasser @danivumalvier omgeving Hirzel (CH)
Ook niet verkeerd. Totalp – Parsenn via Geometricum @Geometricum
La Norma. Via La Norma @stationlanorma


Dit weekend komt er met een eerste storing die vandaag over de (noordelijke) Alpen schampt echter een einde aan de hogedruk en het Kaiserwetter en ook de inversie die dagenlang de temperaturen in de dalen en lagere delen drukte zal worden opgeruimd.
De weersverslechtering heeft te maken met het verder verzwakken van de hogedruk boven het Europese continent en het weer verder naar het zuiden uitzakken van de slingerende polaire jetstream en daarmee ook de frontale zone.

Het weekend moet de zon dus al meer verstek laten gaan en uit de overtrekkende bewolking kan vooral aan de noordkant van de Alpen in samenhang met een oertrekkende zwakke storing al weer neerslag gaan vallen.Vandaag Zaterdag pendelt de sneeuwvalgrens meest tussen de 900 en 1400 meter en lokaal moet ook in de lagere delen en dalen rekening worden gehouden gladheid door bevriezende regen of ijzel op de nog koude ondergrond.Zondag krijgen we te maken met een warmtefront -sector waardoor de sneeuwvalgrens nog wat verder zal stijgen tot pak hem beet naar 1600 tot 1800 meter. Op 2000 graden wordt het dan tijdelijk ook een stuk zachter met temperaturen die tussen de 0 en 6 graden gaan uitkomen en een vorstgrens die weer even stijgt tot rond de 3000 meter!
 
GFS 850 hPa voor zondagmiddag met het opkomende warmtefront(sector)


In de loop van de maandag volgt het koufront en van west naar oost stroomt er koelere lucht binnen en gaat het weer decrescendo met de sneeuwvalgrens. Aanvankelijk sneeuwt het nog vanaf 1100 a 1600 meter en met het vorderen van de dag daalt de sneeuwalgrens al naar neerslag intensiteittot 800 a 600 meter.
 
GFS 850 hPa voor maandag 03h00 met de koudere lucht die over de Alpen uitstroomt


Dinsdag bevinden we ons in de meest koude lucht ne met temperaturen van -5 tot -6 graden op 850 hPa (1500 meter) kan het dan tot in de lagere delen en dalen sneeuwen. Met een harde tot stormachtige noordwesteijlke tot noordelijke wind sneeuwt het dan vooral aan de noordkant van de Alpenhoofdkam.
 
Dinsdag koud met vooral in de Nordstau nog wat sneeuwval tot down under


Elders vallen er enkele sneeuwbuien en in het zuiden blijft het met een krachtige Nordföhn meest droog. In de loop van de middag en avond van west naar oost afnemende neerslag / sneeuwval en overgang naar drogere condities.

De weersverbetering heeft te maken met een mobiele rug van hogedruk opgenomen in de krachtige westelijke hoogtestoring. Ze zal echter maar van korte duur zijn want in samenhang met een opkomend warmtefront neemt woensdag van west naar oost de bewolking weer snel toe gevolgd door nieuwe neerslag.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

In de navolgende warmtefront sector die door een navolgend koufront meer en meer “geknepen” zal worden gaat het dan even weer spannend worden voor wat betreft de sneeuwvalgens.
 
GFS 850 hPa met een volgende naderend warmtefront. Het ziet er echter naar uit dat het sneller lopende koufront de navolgende warmtefrontsector grotendeels zal gaan “knijpen”


Vooral de Alpennnoordkant moet dan tijdelijk weer vrezen voor een oplopende sneeuwvalgrens wanneer de zuidwestelijke hoogtewinden vrij spel hebben. Inner alpine en aan de zuidkant als ook meer richting de oostelijke Alpen kan het zolang de wind niet doorgrijpt langere tijd tot in de lagere delen en dalen sneeuwen.

In de loop van de namiddag en avond en in de nacht op donderdag volgt het koufront en met het instromen van een nieuwe portie maritiem polaire luchtmassa’s en temperaturen ndie op 1500 meter hoogte weer dalen tot circa -5 graden daalt de sneeuwvalgrens weer tot in de lagere delen en dalen.

Het volledige weerbericht met de verder vooruitzichten en sneeuwverwachtingen lees je  - HIER
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.044 topics, welke bij elkaar 442.946 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.128 leden.
Het nieuwste lid is Andy38.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2895 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2895, lezen 9 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden