Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hampshire, WV; Allegany, MD.

7 Aug 2020 23:11:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chester, PA.

7 Aug 2020 23:08:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sumner, KS; Harper, KS.

7 Aug 2020 23:00:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor City of Staunton, VA; Augusta, VA; Rockingham, VA.

7 Aug 2020 22:47:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, GA; Nassau, FL.

7 Aug 2020 22:46:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bulloch, GA; Screven, GA; Effingham, GA.

7 Aug 2020 22:43:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mineral, WV; Allegany, MD.

7 Aug 2020 22:34:33

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Aug 2020 22:01:52

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Aug 2020 22:01:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL.

7 Aug 2020 21:49:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Augusta, VA; Rockingham, VA; Pendleton, WV.

7 Aug 2020 21:49:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, MD; Frederick, MD.

7 Aug 2020 21:49:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, GA; Nassau, FL.

7 Aug 2020 21:23:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rockingham, VA.

7 Aug 2020 21:13:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mifflin, PA.

7 Aug 2020 21:00:17
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei, 12:03 uur | Bericht #493269

Natuurbrand Deurnese Peel smeult nog na: zes auto's botsen door dichte rook

Bij zeer slecht zicht vanwege rookwolken zijn vanmorgen in het Brabantse Liessel zes auto's op elkaar gebotst. Ook een tractor was betrokken bij het ongeluk, meldt de politie. De rook wordt veroorzaakt door de grote natuurbrand in de Deurnese Peel die eind april ontstond. Het vuur smeult nog altijd ondergronds na.

Volgens een ooggetuige was de rook zo dicht, dat het moeilijk was om andere voertuigen te zien. De rook lijkt inmiddels minder dik te worden, meldt Omroep Brabant.

Nog meer ongevallen
Ook op de A67 is hinder door de rook. Dit leidde gisteren tot een kop-staartbotsing op deze snelweg. Eind april vond in de omgeving van de natuurbrand een frontale aanrijding plaats die volgens de politie veroorzaakt werd door rookoverlast. Er vielen in beide gevallen geen gewonden. 
Ter hoogte van Asten staan borden waarin wordt aangegeven dat het zicht beperkt is. De gemeente Deurne overweegt om het verkeer te waarschuwen voor de rook.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1510
Lid sinds: 29 mrt. 2016
27 mei, 20:45 uur | Bericht #493273

Niet eerder zo droog in deze tijd van het jaar, watertekort dreigt

Bron: NOS
Niet eerder is in deze tijd van het jaar zo'n groot neerslagtekort gemeten. De regen van afgelopen weekend heeft maar beperkt geholpen, meldt de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling in de nieuwste droogtemonitor. In het oosten en zuiden van het land zijn de gevolgen het grootst.

In Nederland is sinds deze week sprake van een "dreigend watertekort". Die aanduiding betekent dat er bovenregionaal overleg plaatsvindt over de droogte, tussen Rijkswaterstaat, de waterschappen en de provincies. Het volgende niveau is "feitelijk watertekort", maar volgens het ministerie is dat voorlopig nog niet nodig.

De afgelopen twee maanden heeft het maar weinig geregend en ook de komende tien dagen worden geen noemenswaardige hoeveelheden neerslag verwacht. De waterstanden in de grote rivieren zullen verder dalen en ook op de langere termijn niet op niveau zijn, verwacht de commissie. Voor de scheepvaart gelden vooralsnog geen beperkingen.

Gewassen groeien minder hard
Vooral de landbouw en de natuur hebben flink te lijden onder de droogte, die half maart begon. In het oosten en zuiden zijn de grondwaterstanden flink gedaald en aanvoer vanuit de rivieren is daar niet mogelijk. De fruitteelt in Zeeland en gewassen in Zuid-Limburg hebben te maken met een groeiachterstand. Ook op de hogere zand- en dalgronden groeien gewassen minder hard, onder meer door sproeiverboden die eerder deze maand van kracht werden.

Ondanks dat de Rijn en Maas minder water aanvoeren, zijn er vooralsnog geen gevolgen voor de drinkwatervoorziening, zegt de commissie. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het waterpeil in het IJsselmeer en dat is nog op orde.
 
Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 mei, 11:53 uur | Bericht #493277

Extreem brandgevaar in Vlaamse bossen en heidegebieden

De Vlaamse autoriteiten waarschuwen voor extreem brandgevaar in de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg. Het Agentschap voor Natuur en Bos geeft code rood af en ontraadt de toegang tot bossen en open heidegebieden. De aanhoudende droogte en voorspelde oostenwind voor de komende dagen zorgen voor “een gevaarlijke cocktail voor wat betreft brandgevaar”.

“Een brand kan zeer snel van een kleinschalig naar een groter probleem escaleren”, zegt een woordvoerder van Natuur en Bos. “Een smeulende sigaret of bijvoorbeeld glas, vonken of hete voorwerpen kunnen snel zorgen voor een grotere brand.” De dienst dringt er daarom bij de bevolking op aan om het verbod op het maken van vuur of te roken in de natuur strikt na te leven. Wie toch de natuur in wil wordt aangeraden aan de rand van het bos of natuurgebied te blijven.

De natuurgebieden kunnen om praktische redenen niet worden afgesloten. Als er brand uitbreekt, zet de brandweer extra materieel en mankracht in. Brandtorens worden waar nodig bemand.

Bron: Weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 mei, 11:12 uur | Bericht #493281

Minder water uit de kraan door extreem verbruik in oosten land

In Gelderland en Overijssel komt op een flink aantal plekken minder water uit de kraan, omdat het waterverbruik sinds gisteren extreem hoog is. Dat meldt waterbedrijf Vitens, dat de klanten dringend oproept om geen zwembadjes te vullen, de tuin niet te sproeien en zo kort mogelijk te douchen. Ook het gebruik van de wasmachine en het wassen van de auto moet even wachten.

Volgens Vitens bleek gistermiddag al dat het waterverbruik sterk steeg, onder meer in de omgeving van Barneveld, in de Achterhoek en in Twente. Dat zijn gebieden die toch al zeer te lijden hebben onder de aanhoudende droogte. De grondwaterstand is daar ook buitengewoon laag, terwijl het waterpeil in de grote rivieren ook laag staat. Het extreme waterverbruik breidde zich in de loop van zaterdag nog uit.

Vitens verzorgt het drinkwater voor 5,6 miljoen huishoudens in vijf provincies. Het drinkwaterbedrijf roept gebruikers in de zeer droge zomers van de laatste jaren al steeds op om zuiniger te zijn met drinkwater. Vitens verwacht dat de lage waterdruk het hele pinksterweekeinde zal aanhouden.

Bron: AD.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juni, 11:53 uur | Bericht #493291

Grote natuurbrand door droogte bij Well onder controle

De zeer grote natuurbrand in Nationaal Park de Maasduinen in het Limburgse Well is onder controle. De brandweer is maandagavond bezig geweest met het bestrijden van de metershoge vlammen en heeft in de nacht van maandag op dinsdag nog enige uren moeten nablussen.

In de buurt van de Knikkerdorpweg vatten rond 21.00 uur kurkdroge dennenbomen vlam. Dat leidde als gevolg van de extreme droogte in het gebied tot een behoorlijke natuurbrand. Een heidegebied van 200 bij 300 meter is verwoest, zei een woordvoerder van de brandweer.

Eerder had de brandweer ook de handen vol aan onder meer een brand aan de Meerseweg in het naburige Wellerlooi, waar een perceel bos en hei van 50 bij 50 meter in vlammen opging. Ook waren er maandag eerder op de dag branden in natuurgebieden zoals De Brandemolen in het zuidelijker gelegen Arcen, niet ver van Venlo. Door de droogte is het risico op branden in natuurgebieden heel groot.

Bron: Weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juni, 09:46 uur | Bericht #493350

Droogte brengt landbouw in de problemen

De landbouw ondervindt steeds meer problemen van de droogte die maar voortduurt. De regen van de afgelopen dagen heeft wel wat verlichting gebracht, maar lang niet voldoende. En de komende week loopt het al zeer grote neerslagtekort weer verder op, aldus de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in de woensdag uitgebrachte droogtemonitor.

Het gras voor de koeien van melkveehouders is dit voorjaar verdord door de droogte, zeker in gebieden waar geen water uit de rivieren getapt kan worden. In die gebieden geldt al wekenlang een sproeiverbod. Landbouwgewassen hebben schade opgelopen. Een minder goede opbrengst lijkt onvermijdelijk. De groeiende gewassen hebben ook steeds meer water nodig, maar als het niet langere tijd flink gaat regenen zal dat op veel plekken zorgelijk zijn. De regenwaterbassins van de glastuinbouw zijn volgens de LCW nu al nagenoeg leeg.

Het broedresultaat van de weidevogels, die het toch al moeilijk hebben, is dit jaar slecht. De vogels kunnen in de keihard uitgedroogde grond geen voedsel vinden. Ook hoog- en laagveengebieden vertonen natuurschade, net als de oevers van beken.

Er zijn nog geen problemen met het drinkwater, aldus de LCW. De drinkwaterbedrijven nemen op dit moment allerlei maatregelen om aan een hoge watervraag in de zomer te kunnen voldoen. Veel waterbeheerders roepen op om geen grote opzetzwembaden in de tuin te zetten, want dat zijn “zoetwaterslurpers.” Op enkele plaatsen in het westen van het land zijn lichte verziltingsproblemen. Dat komt doordat de waterstand in de grote rivieren erg laag is. Dat wordt de komende twee weken iets beter, omdat het in Zuid-Duitsland en Zwitserland hard gaat regenen.

Bron: Weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni, 18:31 uur | Bericht #493458

Smeulende Peelbrand na maanden volledig onder controle

Na bijna twee maanden is de smeulende Peelbrand onder controle. Aan het einde van de week wordt er niet meer actief geblust in de Deurnese Peel, meldt de gemeente dinsdag.

De brand in het Brabantse natuurgebied brak in april uit en woedde dagenlang. De brandweer kreeg het vuur onder controle maar de Peelbrand bleef smeulen. Ook laaide het zo nu en dan weer op door de wind en droogte.

Sindsdien werden zeven dagen per week speciale voertuigen en waterkanonnen ingezet om het vuur volledig te bestrijden. Dat is nu gelukt. Volgens een woordvoerder heeft de fikse regen van vrijdag daarbij geholpen. Toch blijft Staatsbosbeheer de situatie en de weersomstandigheden goed in de gaten houden. Mogelijk zijn er nog wel ondergrondse haarden die opnieuw kunnen oplaaien. Door de enorme bosbrand ging meer dan 800 hectare natuurgebied in vlammen op.

Bron: weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3029
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 juni, 11:36 uur | Bericht #493522

Vitens waarschuwt voor lage waterdruk bij hittegolf

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt voor een lage waterdruk als iedereen tijdens de voorspelde hittegolf later deze week massaal en lang de kraan gaat opendraaien. Kort douchen, geen grote opzetzwembaden vullen en de tuin alleen sproeien als het echt nodig is, tussen 22.00 en 07.00 uur, zijn noodzakelijk. Die adviezen gaat Vitens deze week in een publiekscampagne onder de aandacht brengen.

Vitens voorziet 5,8 miljoen huishoudens in vijf provincies van drinkwater. “Het is voor het derde jaar achter elkaar extreem droog, met name in het zuiden en oosten van het land. Door de droogte gebruiken mensen heel veel water, maar dat kan niet ongelimiteerd. Dan kunnen we onze reservoirs namelijk niet op tijd aanvullen en moeten we de waterdruk verlagen, zodat iedereen nog wat water uit de kraan krijgt. Niemand hoeft bang te zijn dat er geen drinkwater meer is, maar maatregelen zijn wel nodig”, aldus een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf.

Tijdens mooie weer met Pinksteren ook zeer hoge watervraag
Vitens investeert dit jaar 180 miljoen euro extra in maatregelen om de drinkwatervoorziening op peil te houden, kondigde directievoorzitter Jelle Hannema maandag aan. Vitens raakt volgens hem op piekmomenten zoals een hittegolf aan de grenzen van de capaciteit. Nu veel mensen deze zomer thuisblijven door de coronacrisis stijgt de watervraag nog eens extra. Toen het met Pinksteren mooi weer was, kampte het bedrijf al met een watervraag die bijna nog nooit was voorgekomen.

Volgens de drinkwaterbedrijven en de waterschappen is het nodig om het Nederlandse watersysteem grondig te hervormen. “We moeten gaan denken vanuit schaarste aan water”, aldus de waterbeheerders. Het kabinet werkt aan noodmaatregelen om het drinkwatergebruik in extreme situaties te kunnen beperken. In zo’n geval zou bijvoorbeeld het sproeien van de tuin met kraanwater verboden kunnen worden.

Bron: Weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.048 topics, welke bij elkaar 442.964 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.129 leden.
Het nieuwste lid is Bavr.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3089 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3089, lezen 11 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 19".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden