Fout in query! (Table './db16708_oo/openproxies' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed)
SELECT ipbin FROM openproxies WHERE ipbin = 0x12d478c3
Berichtgeving over onweer 2 juli 2008 :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland.

29 Nov 2021 01:10:55

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Waddeneilanden, Zeeland, Zuid-Holland.

28 Nov 2021 23:10:53

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:02:13

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:02:13

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:14

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:13

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:13

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:12

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:12

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:12

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:12

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:11

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:11

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 23:00:03

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Nov 2021 22:59:55
Actueel
1 / 4

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 juli 2008, 08:03 uur | Bericht #13848
Kans op zware onweersbuien.

Vanuit het zuidwesten komt er een gebied met zware onweersbuien het land binnen. Bij deze buien is er kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag.

Zware onweersbuien
Tropische lucht is de afgelopen 12 uur Nederland binnengekomen. Vanuit het westen nadert er zeer langzaam een koufront. Voor het koufront uit komen er zware onweersbuien voor die van zuidwest naar noordoost over het land zullen trekken.

Zwaar weer
In de tropische lucht komen tropische buien voor. De buien zijn op dit moment al actief net ten westen van Nederland. De buien zullen op hun weg naar het oosten steeds actiever worden. Bij de buien is er kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag. WEES ALERT!

©Weeronline | Gewijzigd: 2 juli 2008, 18:50 uur, door Marga
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 juli 2008, 18:51 uur | Bericht #13979
Overlast door stevige onweersbuien in Zuid-LimburgStevige onweersbuien zorgen in Zuid-Limburg voor overlast. In Maastricht sloeg de bliksem in in een huis. In Slenaken is er wateroverlast en in Reymerstok waaiden bomen om. Ook het verkeer heeft veel last van de zware buien. Het onweer trekt in het komende uur naar het noorden van de provincie.

Bron: L1NWS | Gewijzigd: 2 juli 2008, 18:54 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 juli 2008, 18:59 uur | Bericht #13983
Bliksem hindert treinverkeer in het zuiden

BREDA/EINDHOVEN - Blikseminslagen hinderen woensdag het treinverkeer op verschillende treintrajecten in Brabant en Limburg. Tussen Breda en Tilburg en Breda en Roosendaal was korte tijd geen treinverkeer mogelijk. Tussen Venlo en Eindhoven rijden geen intercity’s en tussen Venlo en Tegelen en tussen Venlo en Venray rijden stoptreinen. Tussen Venlo en Kaldenkirchen en tussen Venlo en Deurne worden bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met maximaal een uur vertraging.

Bron: Brabants Dagblad
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 juli 2008, 19:07 uur | Bericht #13988
Brand door blikseminslag Limburg

Door blikseminslag is woensdagmiddag rond zes uur een grote brand uitgebroken bij een meubelzaak in Koningsbosch (Limburg).

Een naastgelegen motorzaak wordt bedreigd. De brandweer bestrijdt de uitslaande brand met groot materieel, liet een woordvoerder weten.

Limburg werd woensdag namiddag getroffen door hevige regenval en onweer. In Heerlen en omgeving stonden veel straten blank.

klik hier voor het filmpje

©Nu.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 juli 2008, 17:35 uur | Bericht #14139
Grote overlast door onweer

Hevig onweer heeft afgelopen nacht voor grote overlast gezorgd in Oosterland en Nieuwerkerk en omgeving.
De brandweer is uitgerukt om water weg te pompen uit huizen. In Oosterland heeft dat op sommige plaatsen geleid tot flinke schade. Het aantal ontladingen was zo groot dat je volgens een getuige gewoon een boek kon lezen. In Nieuwerkerk is de bliksem ingeslagen in de Erling Steenstraat.

Donderdagochtend was de brandweer van Bruinisse nog bezig om de kelders van een nieuw appartementencomplex leeg te pompen.

©PZC
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 juli 2008, 20:27 uur | Bericht #14150
Hitte verdreven

De hitte werd woensdag in de loop van de dag langzaam steeds verder verdreven. Deze donderdag werd het voelbaar nog een stap frisser. Toen passeerde het eigenlijke koufront pas echt.

Hieronder zijn de ontwikkelingen door de woensdag heen te zien, van ’s ochtends 10 uur tot middernacht. In Zeeland draaide de wind in de ochtend al naar het westen en met aanvoer van zee. Bovendien dreven daar van meet af aan soms al wolkenvelden over met daaruit op een aantal plekken al een bui.


De ontwikkelingen door de woensdag heen te zien, van ’s ochtends 10 uur tot middernacht. We zien de bewolking in het grijs, met daaroverheen de neerslagradarbeelden. De kleine getallen zijn de temperaturen: rood is 30 graden of meer. Roze is 25 tot 30 graden. Lichtblauw is 20 tot 25 graden. Donkerblauw 15 tot 20 graden.

Voor het koufront uit
Deze buien behoorden markeerden op zich nog niet de overgang van hete naar de koele lucht (het eigenlijk koufront). Ze ontstonden in een zone er vooruit waar in de hete lucht door de hitte een zwakke uitloper van lage luchtdruk was ontstaan. Hierdoor ontstonden in dit gebied, dat voor het koufront uit dus, al onweersbuien

Dit gebeurde als eerste in een lijn die aanvankelijk lag van boven de Noordzee, net over Zeeland, tot over het westen van België en over Frankrijk. Daarbij draaide de wind in Zeeland al snel naar het westen, aan de achterzijde van de zwakke uitloper van lage luchtdruk

Later in de ochtend en in de middag ontstonden op deze uitloper van lage luchtdruk meer buien, elders in het westen en zuiden, en ook midden van ons land. De temperaturen waren daar toen gestegen tot in het binnenland vrijwel overal tropische waarden van 30 graden of meer.


Plaatselijk ging het woensdag flink tekeer. In Limburg werden deze indrukwekkende foto's gemaakt van één en dezelde rolwolk, behorende bij een bui die vanuit België het Limburgse land kwam binnenzetten. Deze foto is gemaakt bij Schinveld, waarbij de wolk (officieel een shelfcloud) te zien is vanuit het oosten. Foto: Glenn Theunissen en Britt Jacobs.

Met het steeds verder opschuiven van de uitloper van lage druk trok ook de buiigheid mee. De buien waren op veel plaatsen niet heftig of zelfs afwezig, maar zoals altijd bij buien, lokaal toch wél, met hagel, windvlagen en wateroverlast.

Benauwd
Met het noordoostelijke binnenschuiven van de buien in de uitloper van lage luchtdruk, stroomde veel vochtigere lucht steeds verder het land binnen. Het kwik daalde langzaam. Maar door de hoge vochtigheid en de vrijwel afwezige wind voelde het met zo’n 25 graden landinwaarts uiteindelijk nog aan het eind van de middag, benauwd aan.

34, 3 graden Celsius
In het noordoosten van het land duurde het nog het langst voordat de minder warme lucht terrein won en werd het op station Eelde, in het noorden van Drenthe, dicht bij de stad Groningen, maarliefst 34,3 graden. Vanaf tegen de avond daalde het kwik daar vervolgens rap. Maar sommige delen van de provincie Groningen moesten tot de nacht wachten voordat de buien binnentrokken.


Gezien vanuit het westen, vanuit Munster-Geleen. Foto: Daniëlle.

Het koufront zelf: donderdag
Het eigenlijk koufront kwam toen pas, in de nacht, via de Noordzee langzaam Zeeland binnenzetten. In de loop van de nacht en donderdag overdag zette het koufront langzaam koers naar het noordoosten. Daardoor zagen we op veel plaatsen de temperaturen donderdag na een aanvankelijk stijging tot rond 20 graden in het binnenland weer dalen. Het noordoosten pakte aan de warme zijde van het front nog even een paar zonnige perioden mee. Daar werd het zomers warm in Groningen, en delen van Drenthe en Friesland. Maar in de loop van de eerste helft van de middag tekende ook die gebieden voor de overgave.

Zaterdag een kleine temperatuurspiek, eind juli heet?!
Dit wil overigens niet zeggen dat het de komende tijd echt koud is. Aanstaande zaterdag met name, lijken de temperaturen wederom even een (kleine) piek te beleven. Daarna gaat het wik in de dalende lijn. Echt op de lange termijn, in de 4-weekse verwachting die vrijdag 27 juni is ingesproken op de Weerlijn, was te horen dat er eind juli een signaal was voor extreme warmte (0900-9725, optie 6 - 55 cent/ min). Natuurlijk is dat wel héél ver vooruit, maar dat een flink aantal berekeningen ‘en mass’ zulke hoge temperaturen lieten zien, is wel bijzonder. Deze vrijdag, 4 juli, volgt in de loop van de middag een nieuwe 4-weeksverwachting. We zullen zien of die eind-juligolf van hitte dan nog steeds in de berekeningen zit.

©Meteo-Consult
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.453 topics, welke bij elkaar 446.329 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.377 leden.
Het nieuwste lid is Hendrik Jan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3932 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3932, lezen 23 mensen het topic "Herfst + Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Winterwedstrijd, doe mee!

Meedoen kan nog tot 9-12

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Herfst discussietopic

Eerste winterse kaarten

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden